BYD Ocean-X Konseptini Tanıttı: Yüksek Performanslı Bir Elektrikli Sedan Geliyor

Ototeknikveri     15 Eylül 2021 08:11

BYD, yeni Ocean-X konseptini Çin'de tanıttı.

BYD Ocean-X Konseptini Tanıttı: Yüksek Performanslı Bir Elektrikli Sedan Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek performanslı orta boy bir elektrikli sedan olarak nitelendirilen konsept, ince farlara sahip kıvrımlı bir ön kısım ile dikkat çekiyor. Daha aşağıda, "kaşlarını çatan" bir alt vurgu ve köşeli hava perdeleri gibi görünen özellikler fark ediliyor.

 

Arkaya doğru gidildiğinde konsept, fütüristik tekerleklere ve girintili, vurgulu, dinamik bir gövdeye sahip. Model ayrıca sportif camlı kısımlar ve 0,21'lik düşük bir sürtünme katsayısı ile öne çıkıyor.

 

BYD ayrıntılar konusunda çekingen davrandı, ancak konseptin yeni e-platform 3.0'a dayandığını ve bunun sonunda çeşitli araçların temelini oluşturacağını, ayrıca "dünya çapında akıllı elektrikli otomobillerin gelişimini kolaylaştıracağını" kaydetti. Mimari, artırılmış sağlamlık, "ultra güvenli piller" ve "dünyanın ilk 8'i 1 arada elektrikli güç aktarma organı" özelliklerine sahip.

Şirket ayrıca, platformun 620 mil (1.000 km) üzerindeki mesafelere izin vereceğini söyledi. Yeni platform beş dakika gibi kısa bir sürede 93 mil (150 km) menzil sağlayan ultra hızlı 800V şarj özelliğine de sahip.

 

Daha da ilginci, konsept, yüksek performanslı dört tekerlekten çekişli bir aktarma organına işaret ediyor. Ayrıntılar çok az ancak şirket, sistemin aracın 2.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasına izin vereceğini ve aynı zamanda iki tekerlekten çekişli modellere benzer enerji tüketimine sahip olacağını söyledi. Bu başarılı olursa, birçok yüksek performanslı elektrikli otomobilin daha yaygın olan versiyonlarından daha düşük menzile sahip olması nedeniyle, etkileyici bir başarı olacaktır.

Son Güncelleme : 15 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo