2022 Jeep Grand Cherokee 5 Koltuklu SWB İlk Kez Hibrit Seçeneğiyle Geliyor

Ototeknikveri     30 Eylül 2021 09:36

Jeep, Ocak ayında tanıtılan yedi koltuklu modele iki sıralı, beş koltuklu bir yol arkadaşı oluşturmak için aks mesafesini 126 mm daraltarak Grand Cherokee serisini genişletti.

2022 Jeep Grand Cherokee 5 Koltuklu SWB İlk Kez Hibrit Seçeneğiyle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha kısa olan 2022 Grand Cherokee, 2021 Grand Cherokee L ağabeyi ile aynı stili paylaşıyor, ancak aks mesafesini 2964 mm'ye küçültüyor ve seriye ilk kez hibrit güç getiriyor.
 

Plug-in Hybrid Seçeneğine Sahip İlk Grand Cherokee

Grand Cherokee 4xe adlı yeni PHEV modeli, tıpkı daha küçük Wrangler 4xe'de olduğu gibi, dört silindirli bir motoru çift motorlu elektrik yardımı ile birleştiriyor. 2.0 litrelik benzinli motor ve 17 kWh pil takımının birleşimi, 4xe'ye sağlam bir 375 hp ve daha da kullanışlı 637 Nm tork değeri veriyor. Şehir sürücüleri için ayrıca 40 km elektrik menzili ve teorik toplam 708 km menzil var.
 

Bununla birlikte, hala geleneksel bir V6 veya V8 isteyen sürücüler için pek çok başka güç aktarma organı mevcut. 3,6 litrelik bir V6 Pentastar V6, seriyi başlatıyor, ancak 293 hp güç çıkışı işleri hafife almayı seven sürücüler için yeterli olsa da, birçoğunun isteğe bağlı 5.7 Hemi tarafından cezbedildiğini hayal edebiliyoruz.
 

357 hp güç çıkışı ve V6 için 2812 kg'a karşı 3265 kg çekme kapasitesi ile, Jeep'in planlarından çıkmış olabileceğini duyduğumuz doğrulanmamış Hellcat destekli Trackhawk versiyonu için kullanışlı bir basamak taşı olmayı vaat ediyor.
 

Dört Donanım Seviyesi: Laredo, Limited, Trailhawk, Overland ve Summit

Doğrulanmış ve gerçek arazi severleri mutlu etmesi gereken versiyon, Trailhawk. 287 mm'ye kadar yerden yükseklik sağlayan havalı süspansiyon, arazi lastiği, arkadan kilitlemeli diferansiyel ve arazi sürüşüyle ilgili daha fazla özellik, sizi zorlu yollarda kollamak için standart geliyor.
 

Serinin geri kalanı Laredo, Altitude, Overland, Summit ve Summit Reserve donanım seviyelerinden oluşuyor. Ancak 4xe hibrit güç aktarma organı istiyorsanız, derine inmeniz gerekecek: bunlar girişteki iki donanım seviyesinde mevcut değil.
 

Temel modeller standart arkadan çekişli olarak gelirken, Jeep modele bağlı olarak Quadra-Trac I, Quadra-Trac II ve Quadra-Drive II çeşitlerinde bir dizi dört tekerlekten çekiş seçeneği sunuyor, ancak her durumda ön aks ek çekişe ihtiyacınız olmadığını algıladığında yakıttan tasarruf etmek için bağlantıyı kesiyor.

Şık İç Mekan

İçeride, tıpkı dışarıda olduğu gibi, beş koltuklu Grand Cherokee, uzun aks mesafesi yedi koltuklu L kardeşi ile neredeyse aynı görünüyor. Bu, aynı lüks havayı ve amiral gemisi modelde görülen, isteğe bağlı bir McIntosh ses sistemi de dahil olmak üzere bazı teknolojileri paylaştığı anlamına geliyor.
 

Satışlar 2021'in Sonunda Başlıyor

Beş koltuklu Grand Cherokee, bu yıl 2022 modeli olarak ABD bayilerine ulaşacak, ancak 4xe istiyorsanız, 2022'nin başına kadar beklemeniz gerekecek.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo