Chaos "Ultracar" Kasım'da 3.000 Hp Motoruyla Çıkıyor

Ototeknikveri     12 Ekim 2021 12:02

Geçen yıl, Yunan startup SP Automotive, Cenevre Otomobil Fuarı'nda bazı çılgın performans iddialarıyla tanıtılması beklenen Chaos adlı yaklaşan ilk modelini sergilemeyi umuyordu.

Chaos "Ultracar" Kasım'da 3.000 Hp Motoruyla Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak hepimizin bildiği gibi, gösteri fuar nedeniyle iptal edildi ve firmanın kurucusu Spyros Panopoulos, geçen yıl tanıtılamayan Chaos'un şimdi 1 Kasım Pazartesi günü tanıtılacağını açıkladı.

Panopoulos, CarScoops'a, "gezegendeki ilk ultra otomobil" olarak tanımladığı modelin sipariş defterlerini henüz açtıklarını ve 2022'nin başlarında yapılması planlanan ilk teslimat için siparişlerini aldıklarını söyledi. Ayrıca, Chaos'un yüksek hızına karşın sokaklarda sürülmesinin yasal olacağını ve giriş seviyesi 2.000 hp gücündeki versiyonun fiyatının 5.5 milyon euro'dan (6.4 milyon dolar) başlayacağını belirtti. En üst versiyonun fiyatı ise 3.000 hp güç çıkışıyla 12.4 milyon euro (14.4 milyon dolar) olacak. 

 

Şirket, münhasırlığı korumak için toplamda 100'den fazla olmamakla birlikte yılda yaklaşık 15 ila 20 el yapımı araba üretmeyi planlıyor.

 

Bu rakamlar, giriş seviyesi (2.000 HP) formunda bile elektrikli Nevera'nın (2,9 milyon $) iki katından fazla ve yaklaşık 40 adet üretilen Bugatti Divo (5,4 milyon $) ile aynı.

SP Automotive, önümüzdeki ay Yunanistan'ın Atina kentinde kamuoyuna açıklanmasının ardından 2022-2023 için gündeminin BBC'nin Top Gear televizyon programının Chaos'u sunup test etmesini ve çeşitli yeni dünya rekorları kırmaya çalışmasını içerdiğini söyledi.

Chaos özellikle, şu anda Mercedes-AMG GT Black Series'e ait olan Nurburgring'deki en hızlı seri üretim otomobil ünvanı için yeni bir tur rekoru kırmaya çalışacak.

Chaos sofistike artırılmış gerçeklik teknolojisi, çok sayıda çıplak karbon fiber ve entegre ekranlı bir boyunduruk tipi direksiyon simidine sahip olacak iki koltuklu iç mekanıyla dikkat çekecek.

Chaos hypercar için, Nisan ve Haziran 2020 arasında birkaç kez teaserlar yayınlanmıştı ve neredeyse inanılmaz özelliklerle birlikte dış ve iç tasarımın çoğunu ortaya çıkardı. Bundan bahsetmişken, hiper otomobil, Zylon'dan yapılmış monokok bir şasiye dayanacak, karoser için karbon fiber ve kevlar, 3D baskılı mekanik parçalar için titanyum ve magnezyum kullanılacak.

Resmi web sitesine göre, Chaos, 2.000 hp ve 11.000 rpm redline veya 3.000 hp ve 12.000 rpm redline olmak üzere iki versiyonda mevcut olan çift turbo 4.0 litrelik bir V10 motor ile güçlendirilecek. Ortaya monte edilen motorun bir kütük alüminyum motor bloğu, titanyum veya karbon 3D baskılı pistonlar ve çubuklar, titanyum eksantrik mili, titanyum veya Inconel valfleri ve ayrıca karbon fiber, titanyum ve seramik bileşiklerden yapılmış bir çift turboşarj içerdiği söyleniyor.


Spyros Panopoulos, agresif tasarım öğeleri, F1'den ilham alan burun, tam LED ışıklar, geniş hava girişleri ve keskin kenarlar ile alçak ve geniş gövdeyi gösteren Chaos'un bir dizi özel görüntüsünü paylaştı.


Güç, sekiz vitesli çift debriyajlı şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe de gönderilecek. Optimum kullanım için Chaos, tamamen bağımsız bir çift salıncaklı süspansiyona sahip olacak. Frenler, önde 428 mm (16,9 inç) ve arkada 416 mm (16,4 inç) ölçülerinde, magnezyum 3D baskılı kaliperlerle tamamlanan seramik disklerden oluşacak.

Geçen yıl SP Automotive, birkaç karanlık görüntüyle Apeiron adlı bir hiper otomobil için teaser yayınlamıştı. Şimdi ise Chaos ile birlikte bir elektrikli şehir otomobili, hidrojenle çalışan bir süper otomobil ve ayrıca uzun süredir hazırladıkları “çeşitli başka çalışmalar” da sunacaklarını belirtiyorlar. Şirketin kurucusu Spyros Panopoulos'a sorulduğunda, 1 Kasım'da iddialı planları hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olacağımızı söyledi.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo