Polestar, En İyi Premium Elektrikli Spor Araba İçin Porsche ile Rekabet Etmek İstiyor

Ototeknikveri     12 Ekim 2021 01:00

Polestar CEO'su Thomas Ingenlath, otomobil üreticisinin Porsche'ye rakip olabileceğine inanıyor.

Polestar, En İyi Premium Elektrikli Spor Araba İçin Porsche ile Rekabet Etmek İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen elektrikli marka, birkaç yıl önce Volvo'dan ayrıldı ve şimdiden hibrit Polestar 1 ve elektrikli Polestar 2 sedan'ı piyasaya sürdü. Model ailesini Polestar 3, Polestar 4 ve Polestar 5'i de içerecek şekilde genişlettiği için önümüzdeki birkaç yıl marka için çok önemli olacak.
 

Kısa süre önce Auto Motor und Sport ile şirketin planları ve beş yıl içinde nerede olacağı hakkında konuşurken Ingenlath, özellikle bir Alman markasından bahsetti.
 

Ingenlath, “En iyi elektrikle çalışan premium spor otomobil için Porsche ile rekabet ediyoruz” dedi.
 

Polestar'ın şu anda Alman markası tarafından inşa edilen tek EV olan Porsche Taycan için henüz bir rakibi yok. Ancak Polestar, gelecek yıl Porsche Cayenne'e benzer boyutta olacak yeni modeli 3'ü piyasaya sürecek. 2023'te bu modeli, tamamen elektrikli Porsche Macan'a doğrudan rakip olacak Polestar 4 takip edecek. Bu arada 2024 yılında tanıtılacak ve 2025 yılında yollara çıkacak olan Polestar 5, Tesla Model S ve Porsche Taycan'a rakip olarak konumlanacak.
 

Auto Motor und Sport ile yaptığı röportajda Ingenlath, otomobil üreticisinin Volvo'nun gölgesinden çıkmaya çalışacağını da söyledi.
 

Yönetici, "Ürün portföyümüz önümüzdeki birkaç yıl içinde büyüyecek ve bu da markanın tamamen farklı bir ışık altında görünmesini sağlayacak. Ardından Volvo'nun gölgesinden daha da fazla çıkacağız ve daha bağımsız algılanacağız." diye konuştu.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo