Tesla, Cybertruck Fiyatlarını Web Sitesinden Kaldırdı

Ototeknikveri     19 Ekim 2021 09:20

Tesla, yakın tarihli bir güncellemede perakende web sitesinin Cybertruck sayfasından fiyatları ve özellikleri kaldırdı.

Tesla, Cybertruck Fiyatlarını Web Sitesinden Kaldırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu durum, şirketin çok iddialı köşeli pickup aracı 2022'nin sonlarına kadar ertelediği ve 2023'e kadar seri üretimin olmayacağı haberlerinin çıkmasından sadece haftalar sonra ortaya çıktı.



Tesla, 2019'da Cybertruck'ı ortaya çıkardıktan kısa bir süre sonra, model, müşterilere 39.900 $ ile 69.900 $ arasında fiyatlandırılmış tek, çift ve üç motorlu versiyonları satın alabileceklerinin söylendiği şirketin web sitesinde göründü.



Giriş seviyesi tek motorlu ve arkadan çekişli versiyonun 6.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiği ve 400 km menzil sunduğu açıklandı. Orta seviye çift motorlu ve dört çekişli versiyon ise 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor, menzili 480 km. En üst versiyon üç motorla geliyor, 2.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor ve 800 km menzil sunduğu iddia ediliyor.


Öte yandan, elektrek tarafından bildirildiği üzere, web sitesi güncellemesi bu ayrıntıları ve yerden yükseklik, yaklaşma ve uzaklaşma açıları dahil olmak üzere daha önce görülebilen diğer teknik özelliklerin çoğunu kaldırıyor. Hala "Ultra-Hard 30X Soğuk Haddelenmiş" paslanmaz çelik gövdeye, "polimer katmanlı" kompozit cama, 6350 kg çekme kapasitesine ve 1500 kg taşıma kapasitesine atıfta bulunuluyor. Ancak "2,9 saniye kadar kısa bir sürede" sıfırdan 100 km/s hıza çıkış ve 500 mil üzerinde menzil ifadelerinin ötesinde ayrıntılı bir model dökümü yok.



Basit bir "şimdi sipariş ver" düğmesine tıklamak sizi Cybertruck'ın 100$ tutarında iade edilebilir bir depozito yatırabileceğiniz bir web sayfasına götürüyor ve "2022'de üretim yaklaşırken yapılandırmanızı tamamlayabileceksiniz" mesajını görüntülüyor.



Gecikmeler, Tesla'nın, modelin duyurulmasından neredeyse dört yıl sonra şimdi Cybertruck'ları teslim etmeye çalıştığı anlamına geliyor. 2019'da zaten iddialı görünen fiyatları değiştirmesi gerekmesi ise bu açıdan şaşırtıcı değil. Tesla'nın diğer model serilerindeki son fiyat artışları, temel Model 3 Standart Range için bile 41.990 dolar fiyat etiketi anlamına geliyor. Bu nedenle Cybertruck'ın giriş seviyesinin daha ucuza gelmesinin hiçbir yolu yoktu.



Ford'un F-150 Lightning'ine daha erken ulaşabileceğinizi bilseydiniz, yine de Cybertruck'ı beklemekten mutlu olur muydunuz?

Son Güncelleme : 19 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo