Honda Yeni 2022 Civic Si'yi Tanıttı

Ototeknikveri     19 Ekim 2021 11:46

Honda, şimdiye kadarki en iyi yol tutuşu sunan, en donanımlı ve sürüşü en eğlenceli Civic Si olarak adlandırdığı 2022 Civic Si'yi tanıttı. Yeni Civic, güncellenmiş 1.5 litrelik bir motordan güç alıyor ve Type R'da bulunan aynı devir eşleştirme teknolojisine sahip altı ileri manuel şanzımanla geliyor.

Honda Yeni 2022 Civic Si'yi Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, meraklıların, yeni Civic Si'nin eski modelin 205 hp gücü yerine 200 hp (202 PS/149 kW) ürettiği ve daha fazla tork üretmediği (260 Nm) gerçeğinin ötesine geçeceğini umuyor. Otomobil üreticisine göre, en yüksek güç çıkışındaki eksiklik daha iyi güç dağıtımıyla telafi ediliyor.

En yüksek tork 300 rpm'de öncekinden daha erken geliyor ve Honda'nın söylediğine göre otomobilin daha iyi kalkış yapmasına izin veriyor. Bu arada devir aralığının en üstünde motor, gücünün 6.000 dev/dak ile 6.500 dev/dak kırmızı çizgisi arasında eskisine göre daha fazlasını koruyor ve size daha fazla devir aralığı sağlıyor.

 

Motor ayrıca, önceki Si'ye göre yüzde 26 daha hafif olan yeni volan sayesinde daha hızlı tepki veriyor. Gaz akışını yüzde 27 artıran (Civic Touring'e kıyasla) çift bobinli susturucu egzoz sistemi sayesinde daha iyi ses çıkaracak. Aktif ses ayrıca kabin içinde yapay sesler de çalacak.

Yüzde 10 daha kısa atışlara sahip daha sert bir vites koluna sahip yeni altı ileri manuel şanzıman sayesinde bu hızlı devirleri yakalayabileceksiniz. Si için mevcut tek seçenek olan manuel şanzıman, şimdi mümkün olduğunca sorunsuz sürmenize yardımcı olmak için spor modunda 430 m/sn'de yanıt veren Civic Type R'nin devir eşleştirme sistemi ile birlikte geliyor.

 

Şimdiye Kadarki En Sert Civic Si

2022 Civic Si, önceki modele göre yüzde 8 daha fazla burulma sertliğine ve yüzde 13 daha fazla bükülme sertliğine sahip yeni bir gövdeden yararlanıyor. Denge için yarım inç (12,7 mm) daha geniş arka iz ve daha yumuşak bir sürüş için 1,4 inç (35,5 mm) daha uzun aks mesafesine sahip olduğunu düşünürsek bu daha etkileyici.

Süspansiyon da standart 2022 Civic'e göre yüzde sekiz daha sert ön yaylar ve yüzde 54 daha sert arka yaylarla optimize edildi. Bu arada amortisörler, Si için özel olarak ayarlandı ve artan viraj yüklerini işlemek için üst montajda güçlendirilmiş ön MacPherson payandalar kullanıldı. Ön ve arka kısımdaki daha kalın denge çubukları da gövdenin yuvarlanmasını en aza indirmeye yardımcı oluyor.

Stabiliteyi artırmak için, Civic Type R'den ödünç alınan ön uyumluluk burçları Civic EX sedandan yüzde 79 daha sert. Arka uyumluluk burçları, üst kollar ve alt B kolları da Type R'den alınmış. Bu arada direksiyon milini pinyon dişlisine bağlayan yüzde 60 daha sert burulma çubuğu sayesinde direksiyon hissi iyileştirilmiş.

 

Her şeyi durdurmaya yardımcı olmak için Si, önde 12,3 inç rotorlar ve arkada 11,1 inç rotorlarla (sırasıyla 1,2 inç ve 0,9 inç daha büyük) daha büyük frenler alıyor. Bunlara standart 235/40R18 dört mevsim performans lastikleri yardımcı oluyor, ancak yaz lastikleri de fabrika seçeneği olarak mevcut.

Dışarıda, Si standart sedan üzerinde birkaç seçenek değişikliği alıyor. Üst ön tampon daha agresif, arka tampon ise Si'nin iki egzoz ucuna izin verecek şekilde modifiye edilmiş.

 

Aracın altına gizlenmiş bir ön spoyler ve bagaj kapağının üstüne monte edilmiş parlak siyah bir arka spoyler, yüksek hızda stabiliteyi artırmak için yere basma kuvveti eklerken ayna kapaklarındaki parlak siyah kaplama sadece daha iyi görünmesini sağlıyor.

 

LED farlar ve arka lambalar ve Si'ye özgü mat siyah boya ile kaplanmış 18 inç 10 kollu alaşım jantlar standart. Burada görülen renk olan Blazing Orange, aynı zamanda 2022 için Si'ye özel bir renk.

 

İçeride, ön yolcular, yerleşik koltuk başlıklarına ve daha belirgin omuz ve uyluk desteklerine sahip Si'ye özel spor koltuklar tarafından karşılanıyor. Alt taban, ön kısımda 0,5 inç yükseltilerek daha iyi destek sağlanıyor.

Yeni Civic Si ayrıca kapılar, direksiyon simidi, orta kol dayama yeri, vites bagajı ve vites topuzu üzerinde spor pedallar ve kırmızı kontrast dikişler alıyor. Yedi inçlik renkli gösterge ekranı, sol tarafında dijital bir dokunuşla sürücüye ihtiyaç duydukları tüm bilgileri vermeye yardımcı olurken, dokuz inçlik renkli dokunmatik ekran kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonuna sahip. 12 hoparlörlü Bose birinci sınıf ses sistemi, egzoz sesinden başka bir şey dinlemeyi seçerseniz, aynı zamanda mükemmel ses çıkarmasını sağlamaya yardımcı oluyor.


Bu Yıl Çıkacak

Amerikan Honda Motor Ulusal Operasyonlar Başkan Yardımcısı Dave Gardner, "Civic Si, kırk yıldır uygun fiyatlı yüksek performans sunan bir performans simgesi ve yeni Honda Civic Si bu mirası sürdürüyor. Sadece sürüşü mükemmel değil, aynı zamanda müşterilerimize sunduğumuz en iyi Civic Si'dir." dedi.

 

2022 Honda Civic Si'nin fiyatı henüz açıklanmasa da, otomobil üreticisi yıl sonundan önce bayilik vermeyi planlıyor, bu nedenle fiyat bilgisi yakında gelecek.

Son Güncelleme : 19 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo