Skoda Fabia Combi'nin Sıkı Emisyon Düzenlemeleri Nedeniyle İptal Edildiği Bildirildi

Ototeknikveri     25 Ekim 2021 11:03

Geçen Aralık ayında Skoda CEO'su Thomas Schäfer tarafından resmi olarak onaylanmasına rağmen, Çek otomobil üreticisinin yeni Fabia Combi'yi iptal ettiği bildirildi. Bu cesur kararın, Skoda'nın Avrupa'daki katı emisyon standartlarına uymasına yardımcı olmak ve elektrikli araç lansmanlarına yeni bir odaklanma ile birlikte alındığı iddia ediliyor.

Skoda Fabia Combi'nin Sıkı Emisyon Düzenlemeleri Nedeniyle İptal Edildiği Bildirildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

?TK yerel haber ajansına atıfta bulunan auto.cz, Skoda yönetiminin çalışanlarına Fabia Combi'nin iptalini bildiren ve bunun arkasındaki nedeni açıklayan bir mektup gönderdiğini bildirdi.

 

Mektupta, “Son derece katı Euro 7 emisyon standardı, elektromobiliteye dönüşüm sürecini önemli ölçüde hızlandırdı. Dolayısıyla sadece daha fazla elektrikli arabaya ihtiyacımız yok, aynı zamanda içten yanmalı motora sahip bazı ürünlere planladığımızdan daha hızlı veda etmek zorundayız. Bu nedenle sürekli olarak geleceğe yatırım yapmaya ve Škoda Fabia Combi gibi içten yanmalı motor modellerine veda etmeye karar verdik.” denildi.

 

Günümüzde otomobil üreticileri, alıcıların genellikle paralarını hatchback ve SUV'lara yatırmayı tercih ettiği B-Segmentinde station wagon modelleri neredeyse tamamen terk etti. Ancak Fabia Combi, modelin toplam satışlarının yüzde 34'ünü oluşturarak yeni nesil için güçlü bir örnek oluşturuyor. İptalden önce, modelin 2023'ten itibaren Kvasiny fabrikasında üretime gireceği resmen doğrulandı.

 

Fabia Combi, gövde panellerinin, iç kısmının ve temellerinin çoğunu bu yılın başlarında tanıtılan dördüncü nesil 2021 Fabia ile paylaşacaktı. Bu, hibrit seçeneği olmaksızın 1.0 MPI, 1.0 TSI ve 1.5 TSI benzinli motorlarla sunulacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte, VW Grubundaki başka hiçbir model bu tür bir mimariyi kullanmayacağından, wagon tarzı bir arka ucu yerleştirmek için MQB A0 platformunda ayarlamalar yapma ihtiyacı geliştirme maliyetlerini artıracaktır.

 

Haberler doğruysa, üretim sona erdiğinde Fabia Combi türünün son örneği olacak. Alternatif olarak, Skoda alıcıları MQB A0 tabanlı Scala kompakt hatchback'i veya Kamiq küçük SUV'yi alabilirler.

Son Güncelleme : 25 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo