2022 Mitsubishi Outlander PHEV: Daha Fazla Güç ve Daha Uzun Menzil

Ototeknikveri     31 Ekim 2021 01:07

Birkaç teaser ve bir tasarım önizlemesinden sonra Mitsubishi, Outlander'ın daha fazla güç, teknoloji, iyileştirme ve güvenlik ve ayrıca önceki modele kıyasla önemli ölçüde artırılmış bir elektrik menzili getiren plug-in hibrit versiyonunu resmi olarak tanıttı. Elektrikli SUV'nin satışları 15 Aralık'ta Japonya'da başlayacak, ardından 2022'nin ilk yarısında Avustralya ve Yeni Zelanda, son olarak da 2022'nin ikinci yarısında Kuzey Amerika'ya varacak.

2022 Mitsubishi Outlander PHEV: Daha Fazla Güç ve Daha Uzun Menzil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En önemli güncellemelerden başlayarak, pil, WLTC döngüsüne göre 87 km'ye kadar tamamen elektrikli bir menzil sunan 20 kW kapasiteye sahip. Bu, selefinin 13,8 kWh pil paketinden 39 km tamamen elektrikli menziline kıyasla iki katından fazla. Ek olarak, yeni Outlander PHEV'in toplam menzili, büyütülmüş bir benzin deposu sayesinde daha da artırıldı.

 

Mitsubishi, yeni nesil PHEV sisteminin tam güç ve tork rakamlarını veya benzinli motorun tipini henüz açıklamadı, ancak eski Outlander PHEV'de de bulunan 126 hp 2.4 litrelik dört silindirli motorla aynı olabilir. Her halükarda şirket, ön ve arka elektrik motorları için yüzde 40 daha yüksek güç çıkışı sunacağını söylüyor. Ön motor için güç tahrik ünitesi, jeneratörün verimliliğini artırırken voltaj beslemesini artıran bir "güçlendirme işlevi" ile birlikte geliyor. Arka motor, daha fazla kabin alanı ve daha iyi ses yalıtımı sağlayan kontrol ünitesi ile birleştirilmiş.

 

Sürücü, mümkün olan en iyi hızlanma için PHEV güç aktarma sisteminden en iyi şekilde yararlanan Normal, Asfalt, Çakıl, Kar, Çamur, Eko ve Güç dahil yedi sürüş moduna erişebiliyor. Rejeneratif fren sistemi sayesinde tek pedallı sürüş de mümkün.

 

Bir diğer önemli güncelleme, arka tekerlekler için yeni Aktif Sapma Kontrolü (AYC) tork vektörleme sistemi ile birlikte her iki aksta da güç dağılımını yöneten geliştirilmiş Süper Dört Tekerlekten Kontrol (S-AWC) sistemi. Nissan Rogue/X-Trail ile paylaşılan yeni neslin yeni sistemleri ve daha sağlam şasisi sayesinde Outlander PHEV, önceki modele göre yol tutuş ve performans açısından çok daha iyi.

 

Tasarım açısından, Japon şirketi bize Outlander PHEV'in dışını ve içini göstermişti, bu da normal Outlander ile aynı görünüyor ve ön kapılardaki ve bagaj kapağındaki rozetleri bir kenara bırakıyor, ayrıca yakıt kapağını yansıtan bir şarj portu ekleniyor. 20 inçlik jantlar bile, 2021'in başlarında tanıtılan yanmalı motorlu kardeşinin daha yüksek donanım seviyeleriyle aynı.

 

Konsol, 12,3 inç dijital gösterge grubunu ve plug-in hibrit sistem için ek grafikler sağlayan 9 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranını koruyor. SUV ayrıca plug-in hibrit sistemin akıllıca boyutlandırılması sayesinde üç koltuk sırasını da koruyor. Ancak Mitsubishi, karşılaştırmamız için bagaj alanı verilerini açıklamadı. Ayrıca, elektrikli cihazlara güç sağlayabilen bir AC çıkışı var.

 

Güvenlik açısından, geliştirilmiş MI-PILOT sürücü yardım teknolojisi, Adaptif Hız Kontrolü (ACC) ve Şeritte Kalma Yardımı (LKA) sistemlerini birleştirirken, araç hızını hız sınırlarına veya navigasyon sisteminden (Navi-link) gelen bilgilere göre otomatik olarak ayarlıyor. Ayrıca trafikte 30 saniye durduktan sonra aracı otomatik olarak çalıştırabiliyor.

 

Mitsubishi, Outlander PHEV'in fiyatlandırma ve donanım seviyelerini 2022 yılı içinde açıklayacak.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo