Bu Citroën Ami Muhtemelen Dünyanın En Yavaş Polis Arabası

Ototeknikveri     07 Kasım 2021 05:22

Yaz aylarında gidilecek bir destinasyon olan Yunan adaları, elektrikli mobilite de dahil olmak üzere eko-sürdürülebilirlik projeleri için giderek daha popüler hale geliyor.

Bu Citroën Ami Muhtemelen Dünyanın En Yavaş Polis Arabası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir hükümet programının parçası olarak bir grup Volkswagen ID.3 ve ID.4 modelinin Astypalaia adasına gelişinden birkaç ay sonra, şimdi elektrikli araç serisini Ege Denizi'ndeki Halki adasına teslim etme sırası Citroën'de. Bunların arasında muhtemelen dünyanın en yavaş polis arabası olacak minik bir Ami de yer alacak.

Citroën, ilk Yunan-Ekolojik adası olmayı hedefleyen Halki'nin kamu yetkililerine altı araçlık bir filo sağladı. Seride Polis ve Sahil Güvenlik için bir çift Ami, belediye için bir çift ë-C4, bir ë-Spacetourer MPV ve bir ë-Jumpy (ë-Dispatch) panelvan bulunuyor. Araçlar 48 ay ücretsiz kiralama şeklinde sunuluyor. Bu sürenin ardından Citroën bunları satın alacak ve Halki Belediyesi'ne geri bağışlayacak.

Ami, 45 km/sa ile sınırlı azami hızı nedeniyle otoyol devriyesi için kesinlikle uygun olmasa da, Halki'nin dar yollarında oldukça pratik ve grubun en çevik aracı. Suçlular, küçük 8 hp (6 kW / 8 PS) elektrik motoruyla muhtemelen hafif quadricycle aracı geride bırakabilir ancak 5,5 kWh lityum iyon pilin 70 km'lik menzili adanın sınırlı yol ağı için fazlasıyla yeterli.

Belediyenin ihtiyacına yönelik sunulan ë-C4, 134 hp (100 kW / 136 PS) elektrik motoru ve 350 km menzil için iyi olan 50 kWh pil sayesinde performans açısından çok daha iyi. Aynı pil takımı ë-Spacetourer'da 230 km menzil sunuyor ve bu da insanları taşımak için kullanışlı oluyor.

Yunan Hükümeti Citroën/Syngelidis Group, Vinci ve Akuo Greece ile birlikte Halki'nin yeşil enerjiye geçişi için bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Citroën CEO'su Vincent Cobée, “Halki adasının özerk, akıllı ve sürdürülebilir bir adaya dönüştürülmesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Şirket, hem kamu yetkililerinin hem de bölge sakinlerinin adadaki “elektrikli araçlardan tam olarak yararlanmasını” istiyor.

Citroën ayrıca adanın sakinlerine ve yerel işletmelere, “içerdikleri tüm yenilikçi teknolojilerin ve bağlantılı uygulamaların ücretsiz kullanımı” ile tamamen elektrikli hafif dört tekerlekli bisikletler, binek otomobiller ve sıfır emisyonlu ticari araçlar edinme fırsatı sunacak.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo