Toyota Patronu, Ateşli Bir Aygo X Gazoo Racing'in Mümkün Olduğunu Söylüyor

Ototeknikveri     07 Kasım 2021 07:35

Toyota Aygo X şehirlere yönelik bir crossover olarak piyasaya çıktı ve bir şehir otomobili için şaşırtıcı olmayan bir şekilde, küçük, doğal emişli 1.0 litrelik bir motorla donatılmış olarak geliyor. Ancak, GA-B platformunu temel alan araç, performans açısından çok fazla potansiyele sahip ve Gazoo Racing tarafından geliştirilen bir performans odaklı versiyon için söylentileri besliyor.

Toyota Patronu, Ateşli Bir Aygo X Gazoo Racing'in Mümkün Olduğunu Söylüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aygo X ile ilgili konuşan Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Andrea Carlucci, Autocar'a verdiği demeçte "Bu araba şasiye, gövde sertliğine bir bakmayı hak edebilir, daha sportif bir versiyon yapma potansiyeli var." dedi.

Mümkün Ama Planlarda Yok

Ancak, üst düzey yetkili böyle bir versiyonun şu anda planlarda olmadığını açıkladığı için, bu tip performans arabalarının hayranları fazla heyecanlanmamalı. Carlucci, “Açık olalım, böyle bir model planlarımızda yok, ama bu potansiyeli kendiniz keşfedeceksiniz ve belki bize yardımcı olmak için yorum yapacaksınız.” diyerek açık bir kapı da bıraktı.

 

Başka bir deyişle, GR markalı bir Toyota Aygo X olabilir, ancak sportif bir versiyon için yatırıma değecek kadar yeterli talep varsa. Gazoo Racing, GR Parts (aksesuarlar), GR Sport (giriş seviyesi spor modelleri), GR (ciddi spor modelleri) ve GRMN (ekstrem spor modelleri) dahil olmak üzere geniş bir adlandırma stratejisine sahip, bu nedenle Aygo X için birçok seçenek var.

 

Ralli tipi GR Yaris'in GA-B ve GA-C'den öğeleri birleştiren özel bir platforma dayandığı göz önüne alındığında, Aygo X'in ağabeyinin turboşarjlı 1.6 litrelik üç silindirli motorunu veya GR-Four dört tekerlekten çekiş sistemini miras alma şansı sıfır. Sonuçta, 940 kg boş ağırlığı olan bir şehir otomobili olduğu için gerçekten o kadar fazla güce ihtiyacı yok. Hibrit bir güç aktarma organı olasılığı da maliyet ve ağırlık tasarrufu nedenleriyle reddedildi.

 

Bu spekülatif tasarım için yeni bir tekerlek seti, kırmızı boyalı kaliperli devasa frenler ve agresif bir ön tampon ve ön çamurluklardaki GR arması gibi birkaç sportif dokunuş ekledik. Ayrıca daha dik bir görünüm için süspansiyonu da indirdik. 

Tahminimiz, Toyota'nın aynı Aygo X gibi GA-B mimarisinin bir versiyonuna dayanan Yaris ve Yaris Cross'un kaputunun altında bulunan 1.5 litrelik VVT-i benzinli motorla donatılmış bir Aygo X GR-Sport'u tanıtabileceği yönünde. Yukarıda bahsedilen modellerde, motor, altı vitesli manuel şanzıman ile eşleştirilmiş ciddi bir 123 hp (92 kW / 125 PS) güç çıkışı ve 145 Nm tork üretiyor. Bu güç, yalnızca 71 hp (53 kW / 72 PS) güç ve 93 Nm tork üreten standart 1.0 litrelik üç silindirli motora göre önemli ölçüde geliştirilmiş performans sunan hafif bir A-Segmenti araç için fazlasıyla yeterli olacaktır. 

 

Güçten daha önemli olan şey sürüş dinamikleri, bu nedenle daha güçlü frenler ve daha geniş lastiklerin yanı sıra süspansiyon, şasi ve direksiyon için bir Gazoo Racing ayarı Aygo X'i küçük bir hot hatch'e dönüştürebilir. Oluşturulan spekülatif dijital çizimden görebileceğiniz gibi, olası bir GR Aygo veya daha düşük bir Aygo X GR-Sport, eklenen performansı yansıtan bir dizi stil güncellemesi alabilir.

 

Elbette bu noktada hiçbir şey kesin değil ancak GR markalı bir Aygo X üretim modeline yeşil ışık yakılırsa, Hyundai i10 N-Line ve VW Up! GTI'nın yanında segmentteki birkaç sportif otomobilden biri olacak.

 

Not: Bu bağımsız çizim, Thanos Pappas tarafından Carscoops için yapılmıştır ve Toyota ile ilişkili değildir ya da Toyota tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo