YENİ 2015 MAKYAJLI HONDA CİVİC HATCHBACK VE SPORT DONANIM

Ototeknikveri     24 Eylül 2014 09:09

Honda, Civic hatchback modelini makyaj ile güncellerken, bir de Sport adlı özel bir donanım sunmaya başlıyor.

YENİ 2015 MAKYAJLI HONDA CİVİC HATCHBACK VE SPORT DONANIM
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde ve Avrupa'da pazara sunulmasından bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen, Honda'nın Civic hatchback ve Civic Tourer modelleri makyaj operasyonu ile güncelleniyor. Özel arka koltuk sistemleri ile segmentlerine göre başarılı bagaj hacimleri ile öne çıkan Civic hatchback (477 litre) ve Civic Tourer (624 litre), yakında yollara çıkan Civic Type R modelinin ışığında görsel olarak yeniden şekillendirilmiş. Civic hatchback ve Civic Tourer modellerinde, entegre gündüz farlarına ev sahipliği yapan yeni farlar  ve yeniden şekillendiriken ön tampon ilk dikkat çeken detaylar olurken, Civic hatchback'de ayrıca yeni arka tampon, yan etekler, siyah kaplamalı arka spoyler ve yeniden tasarlanan led arka farlar yenilikler arasında yer alıyor. 

Yeni Civic'in iç mekanında ise koltuk kumaşları yenilenirken, koltuk başlıklarında yeni dikişlere yer verilmiş. Krom kapı kollarının sunulmaya başlandığı Civic'lerin kontrol panelinde artık metalik siyah kaplamalar yer alıyor. Japon üretici ayrıca, 2015 Civic ailesi ile yeni araç içi eğlence ve bilgi sistemi olan Honda Connect'in promiyerini gerçekleştiriyor. Yolda iken bir çok kolaylık ve bağlantı imkanı sunan sistem AM / FM, DAB ve internet radyo, Bluetooth bağlantısı, internet tarama, uydu navigasyon ve dikiz park kamerası gibi özellikleri içeriyor. Android 4.0.4 ile çalışan 7 inçlik ekrana sahip sistem, akıllı telefonlar ile bağlanabilme imkanı da sunuyor.  

Yeni Civic hatchback resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Honda ayrıca 2015 yılı ile birlikte Civic hatchback modelinde Sport adlı özel bir donanım seviyesini sunmaya başlıyor. 120 hp güç üreten 1.6 litre i-DTEC dizel ve 142 hp güç üreten 1.8 litrelik I-VTEC benzinli motorlar ile tercih edilebilecek Cvici Sport, özel renkli arka spoileri ve 17 inçlik jantları ile farklılaşıyor. Ön tampon tasarımı da, yeni örgülü yapıya sahip ızgarası ile yeni Type R modelinden izler taşıyan Civic Sport'un iç mekanında ise siyah tavan kaplaması sportif bir atmosfer sağlıyor. 

Honda'nın 2015 model yılı ile birlikte en büyük yeniliği ise yeni City- Brake Active (CTBA) adını verdiği sistem oluyor. Şehir içinde düşük hızlarda çarpışmanın otomatik olarak önlenmesii hedefleyen sistem, 30 km/s hıza kadar çalışabiliyor. Yolu sahip olduğu radar teknolojisi ile sürekli olarak tarayan sistem, tehlikeli bir durumu algıladığında otomatik olarak fren yapıyor. Bu donanım 2015 model yılı ile birlikte tüm Civic'lerde standart olarak sunulacak.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo