KIA EV9 Elektrikli Amiral Gemisi SUV, 11 Kasım'da Konsept Formunda Çıkacak

Ototeknikveri     08 Kasım 2021 09:19

Kia, Instagram'da yayınlanan bir teaser aracılığıyla EV9 konsept otomobilinin tanıtımını resmen duyurdu. Tam elektrikli EV9, 11 Kasım'da tanıtılacak ön izleme konseptiyle Kia'nın amiral gemisi elektrikli SUV'u olacak.

KIA EV9 Elektrikli Amiral Gemisi SUV, 11 Kasım'da Konsept Formunda Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teaser fazla bir şey göstermiyor ancak konsept otomobilin silüetinden ve adından yola çıkarak, şirketin şu anda model yelpazesindeki en büyük SUV olan Kia Telluride ile benzer bir ayak izine sahip olacağından şüpheleniyoruz. Ayrıca, kutu şekli, düz tavan çizgisi ve elektrikli otomobile özel mimarinin ambalajı, EV9'un üç sıra koltukla sunulacağı anlamına gelebilir.



Model, muhtemelen birkaç hafta önce tanıtılan Hyundai Ioniq 7 ile aynı temelleri paylaşacak. Bu, çift motorlu kuruluma ve 308 hp (230 kW / 313 PS) toplam güç çıkışına sahip bir dört çekişli modelin yanı sıra 800 volt teknolojisine sahip 100 kWh büyük bir pil alabileceği anlamına geliyor.



2020'de Kia, 2027 yılına kadar yedi özel BEV modelini piyasaya sürme sözü verdi. İlki, birkaç ay önce Hyundai Ioniq 5 kardeşinin yanında E-GMP platformunu tanıtan EV6 hatchback idi. Bu ölçeklenebilir mimarinin genişletilmiş bir versiyonu, gözle görülür boyut farkına rağmen büyük olasılıkla EV9 Concept'in temelini oluşturacak.



EV9 konseptinin tasarımının büyük ölçüde üretim versiyonu tarafından benimseneceğinden şüpheleniyoruz, ancak SUV showroomlara ulaşmadan önce kaç fütürist detayın yumuşatılması gerektiğini görmek için tanıtımı beklememiz gerekiyor.

 

Son Güncelleme : 08 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo