Polestar 5 Olarak Adlandırılacak Precept EV'den Yeni Video Geldi

Ototeknikveri     23 Kasım 2021 10:08

Polestar tarafından yayınlanan yeni bir video dizisi, 2020 Precept konsept otomobilden Polestar 5 olarak adlandırılacak üretim versiyonuna kadar olan tasarım sürecini takip ediyor.

Polestar 5 Olarak Adlandırılacak Precept EV'den Yeni Video Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tam elektrikli dört kapılı GT'nin 2024'te çıkması planlanırken, serinin son bölümünde hala geliştirilmekte olan dış tasarımın oldukça ayrıntılı bir görünümünü alabiliyoruz.

Precept Concept

Polestar'ın Dış Tasarım Müdürü Nahum Escobedo, köpekbalıkları ve uçaklardan gelen aracın tasarımının ardındaki ilhamdan bahsediyor. Resmi önizleme görüntülerinden de anlayabileceğimiz gibi, Polestar 5'te, bazı özellikler üretim için yumuşatılmış olsa da, Precept konsept otomobiline çok benzeyecek.



Tasarım değişiklikleri arasında biraz daha büyük LED farlar, yeniden tasarlanmış tampon, motor kaputu girişinin kaldırılması, standart kapılar (konsept arkadan menteşeli kapıları içeriyordu), daha yüksek tavan çizgisi ve daha geleneksel arka cam yer alıyor.



Bununla birlikte, konsept otomobilin ana özellikleri korundu ve Polestar 5, Precept'in bir evrimi olarak kabul edildi. Tabii ki, tasarım henüz kesinleşmedi, çünkü tasarımcıların ve mühendislerin üretime hazır olmadan önce yapacakları bazı işleri var, ancak nihai sonuç burada gördüğümüzden ciddi derecede farklı olmayacak.



Polestar, yeni modelini “elektrikli performansa sahip 4 kapılı Grand Touring otomobili” olarak tanımlıyor. Modelin lüksü performansla birleştirerek Tesla Model S, Audi e-tron GT ve Porsche Taycan'a doğrudan rakip olmasını bekliyoruz. Polestar CEO'su Thomas Ingenlath, birkaç hafta önce şirketin kendisini Porsche'ye layık bir rakip haline getirebileceğini söyledi.



Polestar 5 2024'te gelmeden önce, İsveçli otomobil üreticisi 2022'de beklenen büyük SUV Polestar 3'ü ve daha sonra takip edecek olan Polestar 4 coupe-SUV'u piyasaya sürecek.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo