BMW Concept XM, Tuhaf Bir Video İle Tanıtıldı

Ototeknikveri     28 Kasım 2021 10:22

BMW, oldukça tıknaz aracın ön ve arka kesitlerini ortaya çıkaran ve performans SUV'sine yeni bir bakış sağlayan Concept XM'nin yeni bir tanıtım videosunu yayınladı.

BMW Concept XM, Tuhaf Bir Video İle Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin 29 Kasım'da "tamamen yeni, yüksek güçlü, hibrit elektrikli konsept aracını" tanıtmasını beklerken, Facebook'taki resmi BMW M sayfası, performans odaklı SUV için uzun süredir konuşulan XM adını doğrulayan karanlık bir teaser yayınladı.



Video çok net değil ama yine de iki ince LED far arasında oturan devasa ve ışıklı böbrek ızgarayı ortaya koyuyor, ana üniteler tamponun alt kısmında saklanıyor olabilir. Ayrıca BMW için bir ilk olacak tavana monte LED'ler de var. Bunun dışında tampon, diğer M modellerini andıran bir tasarıma sahip ancak burun delikleri muhtemelen her türlü soğutma için fazlasıyla yeterli olduğundan küçük girişlerle birlikte geliyor.



Açıklamada BMW, bu konseptin "BMW M'nin neredeyse 50 yılındaki en etkileyici ifadesi" olduğunu iddia ediyor ve buna "M markası için benzersiz bir X" diyor. Bu açıklamalar, Concept XM'in BMW M'nin eski CEO'su Marcus Flasch tarafından zaten onaylanmış olan yeni bağımsız modelinin bir önizlemesi olduğuna inanmamızı sağlıyor. Aynı zamanda BMW serisinin amiral gemisi SUV olacak.



Bunun BMW M için benzersiz bir model olacağı göz önüne alındığında, hepimiz ana odağın performans üzerinde olmasını bekliyorduk, ancak teaser, daha büyük ızgaralara işaret eden "BMW lüks sınıfının yeni ön uç tasarımını" önizlediğini öne sürüyor, yakın gelecekte daha da dev ön panjurlar geleceğini haber veriyor. BMW Concept XM'in kamuflajlı prototipleri, geçmişte birkaç kez test edildi ve X7 kadar büyük, ancak önemli ölçüde daha sportif bir duruşa sahip heykelsi bir gövde ortaya çıkardı.



Bununla birlikte, BMW'nin YouTube kanalında yeni ortaya çıkan bir video, iki saniyeden daha kısa bir süre için de olsa bize XM'nin dörtte üçünü gösteriyor. Keskin çizgileri, devasa tekerlekleri, köşeli arka kalçaları ve karmaşık arka uçta oldukça sıra dışı görünen bir arka lambayı ayırt etmemiz yeterli. Ek olarak, ön tasarımın aydınlatılmış devasa ızgarası, küçük farları ve aerodinamik tamponu ile tamamlanan tasarımını farklı bir açıdan görmemizi sağlayan ikinci bir bakış açısı elde ediyoruz.



Elektrikli güç aktarma sisteminden bahsetmenin yanı sıra, BMW M herhangi bir performans rakamı açıklamadı ancak Concept XM'in BMW'nin şimdiye kadarki en güçlü üretim aracını önizlediği söyleniyor. Plug-in hibrit güç aktarma organlarının çift turbo V8 motor ile 750 hp'den fazla olduğu söylenen bir elektrik motorunu birleştirmesi bekleniyor.



29 Kasım'da yapılması planlanan ilk lansmana yaklaşırken, önümüzdeki günlerde BMW Concept XM hakkında daha fazla bilgi edineceğiz. Ön izlemesini yaptığı üretim aracına gelince, konsept otomobil neredeyse üretime hazır olacağından bu araç muhtemelen 2023'e kadar ulaşacak.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo