BMW'nin 750 HP Gücündeki Konsepti XM Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     30 Kasım 2021 09:20

Bu, BMW'nin şimdiye kadarki ilk bağımsız SUV M modeli ve 1970'lerin sonlarındaki M1 süper otomobilinden bu yana ikinci bağımsız M aracı olan 750 hp'lik bir plug-in hibrit SUV. Konsept o kadar büyük bir ızgaraya sahip ki, iX elektrikli SUV'yi bile güzel gösteriyor.

BMW'nin 750 HP Gücündeki Konsepti XM Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teknik olarak, XM yalnızca BMW'nin gelecekteki yüksek performanslı bir BMW X modelinin nasıl görünebileceğine dair "vizyonu". Ama hepimiz bu işlerin nasıl çalıştığını biliyoruz. BMW, 2022'nin sonundan önce bir üretim versiyonu göreceğimizi kabul ediyor ve otomobil fabrikadan çıkmadan önce stilin yumuşatılacağına dair umudunuzu çok yükseltmeyin.

 

Yatay çubukları olan dev ızgaranın bir teaser görüntüsüne zaten bakmıştık, ancak BMW'nin bu ızgaraya takmak için yer bulduğu SUV her parçasıyla tuhaf. Önce ön yüzle başlayalım, çünkü bundan sonra onu bol bol göreceksiniz.

 

BMW ve Citroën arasındaki bir anlaşma sayesinde yasal olarak bu ismi taşıyacak olan üretim modeli XM'ye ayrılmak şöyle dursun, dev bir ızgara ve ince gündüz farlarını ana ışıklardan ayıran iki yükseklikte bir aydınlatma uygulamasının birleşimi, BMW'nin gelecek lüks sınıf modelleri için yeni ön uç tasarımının özetini sunuyor. Başka bir deyişle, bundan nefret ediyorsanız, gelecek yılın başlarında piyasaya sürülmeye hazırlanan bir sonraki 7 Serisinden de nefret edeceksiniz.

 

Ön fasyanın yüksekliği, XM'e neredeyse militarist görünen bir SUV tasarımı ile heybetli bir görünüm kazandırıyor. Oranlar açısından, Range Rover Velar'ı daha geleneksel dik SUV'ler arasında öne çıkaran uzun yan kısımlara, ince camlı kısımlara ve sivrilen tavan çizgisine sahip. Ancak XM'nin 23 inçlik tekerleklerle dolu kare tekerlek davlumbazları ve daha karmaşık yüzeyleri, ona Land Rover'dan çok daha fazla dikkat çekicilik kazandırıyor.

 

Ön kenarında LED ışıklara sahip tavan, gövdenin geri kalanına zıt bir renkte tamamlanırken, siyah A sütunları ön camın sportif eğimini vurguluyor. Sürücü kapısının hemen önünde bir şarj bağlantı noktasının bulunması, BMW'nin M1 süper otomobilinden bu yana ilk bağımsız M otomobilinin aynı zamanda M Division'ın ilk plug-in hibrit modeli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Şimdiye Kadarki En Güçlü M Otomobili

BMW, güç aktarma organı hakkında fazla ayrıntıya girmedi, ancak birlikte 750 hp ve 999 Nm tork oluşturan bir V8 benzinli motor ve bir elektrik motorundan oluştuğunu biliyoruz. Gerçek verilerin yokluğunda, aracın tahminen 3,0 saniyede 100 km/s hıza çıktığı söylenebilir. BMW bize sürüş menzili hakkında bir ipucu veriyor: Avrupa WLTP protokolüne göre 50 mil (80 km) ve ABD ölçümlerine göre tahmini 30 mil (48 km).

 

Ancak bunun bir elektrikli otomobil olmadığını netleştirmek için devasa egzoz borularının kullanıldığı arka tasarım, gerçekten dikkatinizi çekecek. Diğer BMW M egzozlarından farklı olarak, XM'nin iki çift borusu yatay değil dikey olarak monte edilmiş. Hayal kırıklığı yaratan bir şekilde, aynı zamanda, BMW M'nin normalde daha az otantik markalara bıraktığı bir şey olan, tamponda sahte egzoz süslemeleri de var gibi görünüyor.

 

Ancak, 90 derece döndürülmesi dışında neredeyse ön ızgaranın görünümünü yansıtan bu kaplamaların alışılmadık üçgen motifi, çok belirgin bir arka panel oluşturuyor. Kanca şeklindeki arka lamba şeritleri agresif bir şekilde arka yan panelleri keserken, tavan paneli arka camı eşit derecede agresif bir şekilde keserek orijinal bir M1'in arka görünümünü taklit ediyor. Ayrıca M1'de arka karoserin her iki yanında bir BMW yuvarlağı olduğu gibi, XM de bu numarayı tekrarlıyor, ancak arka camın üst köşelerinde bir çift lazerle oyulmuş yuvarlak halka sergiliyor.

 

Daha Az Sportif, Daha Lüks

İçeride, XM, diğer BMW konsept ve üretim otomobillerinden stil ayrıntılarını birleştiriyor, ancak tipik BMW M müşterisinin kafasını karıştırabilecek geleneksel lüks malzemelere odaklanıyor. Bolca siyah deri ve parlak karbon kaplama yerine, karbon fiber ve bakır iplikten yapılmış dokuma yüzeyler ve ayrıca turkuaz kadife döşemeyle karıştırılmış zengin kahverengi deri ayrıntılar bulunuyor. Yukarıya baktığımızda AMC'nin bir Javelin'in çatısını süslemek için Pierre Cardin ile birleştiğinden beri gördüğümüz en havalı tavan döşemesi ile karşı karşıyayız.

 

Bu arada sürücünün ileri görüşüne, BMW'nin iDrive'ın en son sürümünü çalıştıran birleşik bilgi-eğlence gösterge kümesi donanımı hakim, ancak iDrive döner kontrolörünün hala oyunda olduğunu belirtmek gerek. Aslında, vites seçici ve konsol düğmeleri gibi diğer donanımların da varlığı, Concept XM'in üretime yakın olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

 

BMW'yi Bentley, Porsche ve hatta Lamborghini gibi modellerle rekabet ederken keşfedilmemiş alanlara itecek olan ve 2022'nin sonlarına doğru ortaya çıkacak XM'nin üretim modeli hakkında, fiyat da dahil olmak üzere, gelecek yıl daha fazlasını öğreneceğiz. Ancak, bir BMW SUV'ye tahmini 150.000 $'dan fazla harcama olasılığıyla yüzleşip yüzleşemeyeceğinizi boşverin; o dev ızgarayla yüzleşebilir misiniz?

Son Güncelleme : 30 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo