2022 Toyota GR86, Güvenlik Düzenlemeleri Nedeniyle Avrupa'da Yalnızca İki Yıl Satılacak

Ototeknikveri     05 Aralık 2021 02:23

2022 Toyota GR86, Avrupa'ya ulaştı ancak kıtada yalnızca iki yıl boyunca satılacak.

2022 Toyota GR86, Güvenlik Düzenlemeleri Nedeniyle Avrupa'da Yalnızca İki Yıl Satılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni GR86, Nisan ayında Kuzey Amerika için ilk kez görücüye çıkarken Toyota, Avrupa'da 2022 baharında piyasaya çıkacağını henüz duyurdu. Diğer pazarlarda olduğu gibi aynı temel özellikleri koruyor.

 

GR86'nın yeni gövdesinin altında, Subaru'dan Avrupa versiyonunda 7.000 rpm'de 231 hp güç çıkışı ve 3.700 rpm'de 250 Nm tork üreten 2.4 litrelik dört silindirli boxer motor bulunuyor. Toyota, altı ileri manuel şanzıman ile donatılmış modellerin 100 km/sa hıza 6,3 saniyede ulaşacağını, otomatik modellerin ise aynı hıza ulaşması için 6,9 saniyeye ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Otomatik vites 216 km/sa hızı geçemezken, diğeri azami 226 km/sa (140 mph) hıza ulaşabiliyor.

 

Bu motor, eski 86'nın 2.0 litrelik motoruna göre sağlam bir yükseltme olsa da, meraklılar bu yeni güç aktarma organının keyfini yalnızca iki yıl boyunca çıkarabilecekler.

 

Toyota'nın yıllık Kenshiki Avrupa Forumu'nda konuşan otomobil üreticisi yetkilileri, GR86'nın önemli bir yeniden yapılanma olmaksızın Avrupa güvenlik yönetmeliklerine uygun olmayacağını ve bu nedenle uzun süre piyasada kalamayacağını açıkladı.

 

Toyota Avrupa başkan yardımcısı Tom Fux Autocar'a verdiği demeçte, "Aracın Toyota'nın Avrupa'daki imajı için çok iyi ve çok gerekli olduğunu hissettik ve GR86 gibi araçları arayan küçük ama çok tutkulu bir müşteri grubumuz var. Sonunda, bu aracı sunmanın önemli olduğuna karar verdik ve gelecekte yeni gereksinimleri karşılamayacağı için aracı durdurmamız gerekecek. Ancak bu iki yıl, tutkulu müşterilere aracı almaları için bir fırsat sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Toyota, Avrupalı ??müşterilerin yeni spor otomobil için ne kadar ödemesi gerektiğini söylemedi.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo