Elektrikli Ford Explorer ve Lincoln Aviator Modelleri 2024 Sonuna Kadar Ertelendi

Ototeknikveri     12 Aralık 2021 05:36

Lincoln, Rivian tabanlı modellerinin iptal edilmesinden yaklaşık bir buçuk yıl sonra şimdi de elektrikli Aviator modelinin ertelendiğini bildirdi.

Elektrikli Ford Explorer ve Lincoln Aviator Modelleri 2024 Sonuna Kadar Ertelendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Başlangıçta bu bahar aylarından itibaren çıkacak elektrikli serinin bir parçası olarak duyurulan lüks crossover'ın 2023'te gelmesi ve elektrikli Explorer modelinin de bunlara katılması planlanıyordu.

 

Automotive News, Ford'un tedarikçilere gönderdiği ve her iki modelin de Aralık 2024'te üretime gireceğini bildiren bir nota eriştiği için, bu pek olası görünmüyor. Bu, yaklaşık 18 aylık bir gecikme ve Lincoln'ün elektrik devriminin ertelendiği anlamına geldiği için oldukça önemli.

 

Gecikme, Ford'un Meksika'daki Fabrikasında Mustang Mach-E ile birlikte crossover modeller inşa etmeme kararıyla ilgili görünüyor. Gönderilen not, modellerin şimdi nerede üretileceğini söylemiyor, ancak bu karar, Mach-E üretimini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Not hakkında soru sorulduğunda, Ford Kuzey Amerika'nın COO'su Lisa Drake, Aviator ve Explorer hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak Cuautitlan fabrikasının artık yalnızca Mach-E'ye odaklanacağını söyledi. Model tüketiciler tarafından büyük ilgi gördü ve Ford talebe yetişmek için mücadele ediyor, ancak Aviator ve Explorer elektrikli modellerini ertelemek, şirketin 2023 yılına kadar üretimi yılda 200.000 adede kadar artırmasını sağlayacak.

 

Lincoln'e geri dönersek, Automotive News, elektrikli Aviator modelinin ilk olarak, markanın Ford sahipliğindeki 100. yıldönümünü kutlamanın bir parçası olarak gelecek yıl açıklanmasının planlandığını söyledi. Yıldönümü 4 Şubat 2022'de gerçekleştiğinden ve bu, üretimin başlamasından yaklaşık üç yıl önce olduğundan, bu lansman tarihi şimdi olası görünmüyor.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo