Toyota, Devam Eden Parça Eksikliği Nedeniyle Japonya'da Araç Üretimini Kesti

Ototeknikveri     15 Aralık 2021 12:23

Pandeminin neden olduğu tedarik zinciri sorunları devam ederken, otomobil üreticileri üretim hedeflerini tutturmakta zorlanıyor. En son kurban, Japonya'daki bazı fabrikalarında üretim durdurmaları genişletecek olan Toyota.

Toyota, Devam Eden Parça Eksikliği Nedeniyle Japonya'da Araç Üretimini Kesti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haber, Japon otomobil üreticisi tarafından yapılan bir basın açıklamasından alıntı yapan Reuters'den geliyor. Firma, üretimi 9.000 araç azaltacak ve bu arzı zaten talebe yetişmek için mücadele eden Land Cruiser'ın yanı sıra Lexus modellerinin üretimini de etkileyecek.

 

Tüm bunlar, Toyota'nın Vietnam ve Malezya gibi yerlerde daha önceki, daha ciddi tedarik zinciri kesintilerini telafi etmeye çalışmasıyla aynı anda oluyor. Daha önceki bir haberde, Toyota'nın tedarikçilerden kayıp üretimi telafi etmelerini isteyecek kadar ileri gittiği, böylece Aralık ile Mart sonu arasında fazladan 97.000 araç üretmeyi ve bazı tesislerde talebi karşılamak için ek hafta sonu vardiyaları yapmayı düşündüğü belirtildi.

 

Otomobil üreticisi, Mart ayına kadar 9 milyon araçlık bir yıllık üretim hedefi belirledi, bu hedef bir kaç ay öncesine kadar 9.3 milyon adetti. Bir Toyota sözcüsü, "9 milyon adet elde tutmak istiyoruz, ancak durumu yakından takip edeceğiz" diyerek bu hedefe ulaşma konusunda da ihtiyatlı konuştu.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo