YENİ 2015 VOLKSWAGEN PASSAT GTE DETAYLANDI

Ototeknikveri     28 Eylül 2014 09:09

Volkswagen, plug-in hibrid güç sistemine sahip yeni Passat GTE'yi, Paris Otomobil Fuarı'nda sergileyeceğini duyurdu.

YENİ 2015 VOLKSWAGEN PASSAT GTE DETAYLANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Golf GTE modelinde plug-in hibrid sistemini sunan Volkswagen, şimdi de yeni jenerasyon Passat'da bu sisteme yer verecek. Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenecek yeni Passat GTE, Alman üreticinin XL1, e-up!, e-Golf ve Golf GTE'den sonra, elektrik motoruna sahip beşinci modeli olacak. Hem sedan hem de statin (estate) karosere sahip olacak Passat GTE, elektrikli motor ve içten yanmalı motordan elde edilen toplam 218 hp olan sistem gücünü, ön tekerlekleri üzerinden yere aktaracak. 1.4 litrelik turbo direkt enjeksiyonlu benzinli motor (TSI) ile elektrik motorunun bir arada yer alacağı araçta, lityum iyon bataryalar enerji depolama görevini üstlenecek. 5.000 devirde 156 hp güç üreten 1.4 TSI ile 115 hp güç üreten elektrik motorunun yer aldığı plug-in hibrid sistem, toplam 400 Nm'lik tork değerine sahip. 6 ileri oralı DSG şanzıman ile donatılan Passat GTE, 0'dan 100 km/s hıza 8 saniyede ulaşbilecek. "E-Mode", "Hybrid", "Battery Charge" ve "GTE" olmak üzere dört farklı sürüş modu olacak araç GTE modunda sportif bir karaktere bürünecek. 

Yeni Passat GTE resim galerisi için lütfen tıklayınız.

   

Yeterli akü kapasitesi olduğunda ve dış hava sıcaklığı izin verilen limitler dahilinde olduğunda sürekli olarak elektrikli modda hareket eden yeni Passat GTE, bu modda sıfır emisyon ile 50 km yol katedebilecek. 50 litrelik yakıt deposu ve 9.9 kWh'lık bataryaların birlikteliğinde 1000 km'lik bir menzile sahip olacak Passat GTE, NEDC çevrimimne göre ortalama 2 litre tüketim ve 45 gr/km'lik emisyon değerleriyle dikkat çekecek. Ön ızgarasında yer alan bağlantı noktasından şarj edilebilecek Passat GTE, standart şebekeden 4 saat 15 dakikada şar edilebilecekken, özel olarak sunulacak Wall Box adlı ekipman ile bu süre 2 saat 30 dakikaya indirilebilecek. Hibrid modundan 220 km/s hıza kadar ulaşabilecek Passat GTE, sadece elektrik modunda 130 km/s hıza çıkabiliyor. Opsiyonel olarak dijital ve interaktif aktif bilgi ekranı ile tercih edilebilecek araçta, LED farlar, Composition Media bilgi eğlence sistemi, Front Assist ve şehirde güvenlik sistemleri standart olarak sunulacak. 

Passat GTE, mavi şeride sahip krom ön ızgarası, yeniden şekillendirilen ön tamponu, C şeklindeki gündüz ledleri, ön tamponda yer alan led aydınlatmalar ve 17 inçlik Astana alaşım jantlar ile standart modellerden farklılaşıyor. Passat GTE'nin iç mekanında ise özel vites kolu, mavi detaylara sahip Sevilla koltuk döşemeleri, altı düzleştirilmiş deri direksiyon simidi, alüminyum ve piyano siyahı kaplamalar, GTE logoları ve mavi aydınlatmalar öne çıkıyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo