Ora Good Cat Sahipleri, Yeni Qualcomm Çipi Yerine 2016'dan Kalma Intel İşlemciyle Karşılaştı

Ototeknikveri     23 Aralık 2021 01:10

Çinli otomobil üreticisi Ora, Good Cat modellerine eski bir bilgisayar çipi taktığı için Çin'deki sahiplerinden eleştiri aldı.

Ora Good Cat Sahipleri, Yeni Qualcomm Çipi Yerine 2016'dan Kalma Intel İşlemciyle Karşılaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ora Good Cat, yakın zamanda Avrupa'da da piyasaya açılan Great Wall'a ait Ora tarafından hayata geçirildi. Bununla birlikte Ora, elektrikli otomobili lansmanda belirtilen sekiz çekirdekli Qualcomm işlemcisi yerine, 2016'da piyasaya sürülen Intel işlemcilerle Çin'deki sahiplerine gönderiyor.

 

Straight Times, araç sahiplerinin WeChat'te işlemci hakkında şikayette bulunduğunu ve otomobil üreticisini tüketici dolandırıcılığıyla suçlayarak yasal işlem yapmayı düşündüklerini bildirdi. Araç sahipleri, Ora'nın onları yatıştırmak için indirim, ücretsiz yazılım güncellemeleri ve uygulama üyelikleri sunduğunu, ancak bunun yeni çiplerin yüklenmesini, aksi takdirde tam geri ödeme yapılmasını veya tazminat ödenmesini isteyen bazıları için yeterli olmadığını söylüyor.

 

Müşteriler, eski Intel işlemcinin, aracın bilgi-eğlence sistemini olması gerektiği gibi çalıştırmadığını, daha az üçüncü taraf uygulaması olduğunu ve bir araç sahibine göre, Çin'in Google Haritalar eşdeğeri olan Gaode navigasyon uygulamasını güncelleme yeteneğinin olmadığını belirtiyor. Ayrıca aynı araç sahibi, araç içi sesli asistanın sık sık arızalandığını söylüyor.

Ora 22 Kasım'da ilk Good Cat modellerinin müşterilere reklamı yapılan Qualcomm çipleri yerine eski Intel işlemcilerle ulaştığını kabul etti.

 

Şirket yaptığı açıklamada, "Ora Smart-cafe OS (işletim sistemi) reklam içeriğinin neden olduğu sorun için Ora Good Cat sahiplerine derin özürlerimizi iletmek istiyoruz" dedi.

 

Pekin'deki Queen & Low Hukuk Bürosu'nun yönetici direktörü Lin Lihong, araç sahipleri ile görüştü ve bir davanın hazırlanmakta olduğunu söyledi.

Lihong, “Bence, bu tipik bir tüketici dolandırıcılığı vakası. Araç konfigürasyon dosyalarında, araçta bir Qualcomm sekiz çekirdekli işlemcinin bulunacağı açıkça yazılıydı. Ancak, teslimatlar yapıldıktan sonra araç sahipleri, araçların ilan edilenle uyumlu olmadığını keşfetti. Akıllı bir arabada kilit bir konfigürasyon olan çip türünün reklamı, tüketicilerin satın alma kararlarını doğrudan etkiledi.” dedi.

 

Ora, Intel çiplerini değiştirmenin "zor" olabileceğini belirtti ve üretim kısıtlamaları nedeniyle gelecekteki Good Cat modellerinin Qualcomm çipine sahip olacağını garanti edemediğini itiraf etti.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo