BMW'ye Bardak Tutucu Davası: Hava Yastıklarını Tetikleyebiliyor

Ototeknikveri     23 Aralık 2021 03:49

BMW otomobillerde bulunan bardak tutuculara dökülen sıvının orta konsoldan sızabileceği, elektronik aksamı bozabileceği ve hava yastıklarını tetikleyebileceği iddiasıyla BMW aleyhine Amerika Birleşik Devletleri'nde bir toplu dava açıldı.

BMW'ye Bardak Tutucu Davası: Hava Yastıklarını Tetikleyebiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şikayet, yakın zamanda California, Orange County'deki bir ABD Bölge Mahkemesine sunuldu. Bardaklığın içine sıvı dökülmesi durumunda, bardaklığın hemen altında bulunan SRS hava yastığı kontrol modülü kablolarının ıslanıp hasar görebileceği iddia ediliyor. Bu, görünüşe göre hava yastıklarını tetikleyebilir veya başka elektronik sorunlara neden olabilir.



Dava, bir dizi BMW modelinin sorundan muzdarip olduğunu ve özellikle 2020 X7 M50i SUV'yi hedef aldığını belirtiyor. Davada BMW sahipleri tarafından Bimmerpost forumuna gönderilen bir dizi farklı durumdan da söz edildiği belirtiliyor. Bir X7 sahibi, sorunun 2.900 dolarlık bir onarım faturasına yol açtığını iddia ediyor.



Forum kullanıcısı, "2020 BMW X7'nin bardaklıklarına meşrubat koydum. Kapak iyi kapanmamıştı ve içeceğin bir kısmı orta konsola döküldü. Dökülen miktar fazla değildi, bardak tutuculardan çıkmamıştı, sadece sürüş sırasında döküldü… hala bardağın %95'i doluydu. Ama... araba otobanın sol şeridinde acil duruşa geçti ve ilerleyemedi. Park moduna girdi ve sürüşe veya geri vitese geçmedi ve ekranda hemen servise götürün uyarısı çıktı. Araba BMW servisine çekildi ve bana sıvının vites kolunun altındaki bir parçaya zarar verdiğini söyledi… tamir maliyeti 2900,00 $ ve garanti kapsamında değil." diye yazdı.



Davacının avukatı Hovanes Margarian, diğer binlerce BMW modelinin de aynı sorundan muzdarip olduğunu iddia ediyor.



Margarian, “Aynı tasarıma sahip, kusurlu olan binlerce araç olduğuna inanıyoruz. Bardaklıkta bir dökülme olduğunda veya bardakta yoğuşma olduğunda arabaların düzenlenme şekli arızalanmaya eğilimlidir." dedi.



BMW henüz dava hakkında yorum yapmadı.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo