Rakipler Audi'nin Hibrit Dakar Yarışçısından Korkuyor

Ototeknikveri     18 Ocak 2022 07:44

80'lerdeki efsanevi Quattro ve WRC'den sonra Audi, şimdi yine ralli yarışı biçimini yeniden değiştirmek için kolları sıvamış olabilir. Dakar Rallisi'ndeki ilk girişinde zafer elde edemese de rakipleri hibrit Audi RS Q e-tron'dan korkmuş görünüyor.

Rakipler Audi'nin Hibrit Dakar Yarışçısından Korkuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi'nin rakiplerinden biri olan Prodrive, bir röportajda yarışçıyı "açık ara en hızlı araba" olarak nitelendirirken, vahşiliğiyle ünlü Dakar Rallisi'nin daha uzun, daha ıssız bölümlerinden geçebilmesi için içten yanmalı jeneratörlü tamamen elektrikli bir aktarma organına sahip.



2022 Dakar Rallisi'nin başlarında yaşanan bir çarpışma ve navigasyon sorunları, genel zafer için tüm RS Q e-tron'ları yarış dışı bıraktı, ancak araçlar, yarıştaki 12 etaptan dördünü kazanarak hızlarını kanıtladı.



Prodrive başkanı David Richards "Bence kendimiz ve Toyota arasında çok kıyas yapamayız. Bunda rekabet adil görünüyor ancak açıkçası Audi'nin performansı farklı bir seviyede. 200 kg fazla ağırlar ve hala bizim arabamızdan çok daha hızlılar. Yani bir saat farkla kolayca kazanabilirlerdi." dedi.



Takımı bu yıl ralliyi kazansa da, Toyota'nın Dakar takım yöneticisi Glyn Hall, bunun ham hız açısından en hızlı araç olduğunu söyleyerek Richards ile aynı fikirdeydi.



Motorsport'a konuşan Hall, "Eh, elimizdeki problem, Audi'lerin ne kadar hızlı olduklarını gösteren harika bir iş çıkarmış olması. Buna detaylı bir şekilde bakmamız gerekiyor çünkü 200 kg fazla kilolu olduklarını biliyoruz ve hala birçok etap kazanıyorlar." diye konuştu.



Her ikisi de rekabeti eşitlemek ve tek atlı bir yarış haline gelmesin diye Audi'yi yavaşlatmak için düzenlemeler yapılmasını istiyor.



“Herkesin eşit rekabete sahip olması için bir denge bulmalıyız. Ve bunu başarmak FIA'nın işi. Aksi takdirde Audi gelir ve sporu öldürür" diyen Richards, yeni teknolojileri düzenlemenin çok zor olduğunu ve zaman aldığını belirterek "FIA'nın bu sorunu çözmesi gerekecek çünkü FIA her şeyi düzleştirmeyi taahhüt etti, bu yüzden onlara güveniyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo