Winnebago e-RV Konsepti: Geleceğin Elektrikli Karavanı

Ototeknikveri     20 Ocak 2022 12:36

Winnebago, tamamen yeni e-RV karavan konseptini tanıtmak için Florida RV Super Show'u kullandı.

Winnebago e-RV Konsepti: Geleceğin Elektrikli Karavanı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

"Büyük bir karavan üreticisinin ilk tamamen elektrikli sıfır emisyonlu karavan konsepti" olarak nitelendirilen e-RV, Ford Transit'i temel alıyor ve Lightning eMotors'tan bir elektrikli güç aktarma organı ile donatıldı.

Şirket pek fazla ayrıntıya girmedi, ancak e-RV iki yıllık bir geliştirmenin sonucu ve “verimlilik, konfor ve işlevsellik” kavramlarını yeniden tanımlamayı vaat ediyor. Bu doğru olabilir, ancak konsept, yalnızca 201 km menzil sağlayan 86 kWh'lik bir pil paketi ile donatılmış olarak geliyor.

Bu oldukça dikkat çekici, ancak Winnebago, "Yeni karavan alıcılarının çoğunluğunun (%54) 322 km'nin altında yolculuk yapmayı tercih ettiğini" ve bu menzilin yeterli olduğunu söyledi. Ancak şirket, menzilin bazı insanlar için yetersiz olduğunu bildiğinden, “gelişen pil teknolojisinin” gelecekte daha uzun menzillere imkan verebileceğini de kaydetti.

Ayrıca, e-RV, aracın evlerde, kamp alanlarında ve özel şarj istasyonlarında şarj edilmesini sağlayan "esnek pil şarj kaynağı özellikleri" ile donatılmış. Şirket, "yüksek akım" istasyonlarının pili yaklaşık 45 dakikada doldurabileceğini söyledi.

Karavan, "yükü ve verimliliği optimize eden ve sistem bilgilerini ve kontrolleri dijital bir ekranda görüntüleyen" entegre bir kontrol sistemi ile donatıldı. Bu bilgilere bir uygulama aracılığıyla akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden de erişilebiliyor.
Güç aktarma organını bir kenara bırakırsak, e-RV, Transit'i yakından yansıttığı için pek de göz alıcı değil. Bununla birlikte, kısmen kapalı bir ızgara, bir çatı kliması, küçük bir güneş paneli ve dört yan pencere ile donatılmış.

Tabii ki, karavanlar tamamen iç mekanla ilgili ve e-RV'de deniz sınıfı bir buzdolabı, sürgülü indüksiyonlu ocak ve mat siyah armatürlere sahip bir lavabo bulunuyor. Konsept ayrıca tuvaletli bir banyoya ve “çıkarılabilir, el tipi duş başlığı da dahil olmak üzere çağdaş armatürlere” sahip.

Çift modem yönlendiricili "konut sınıfı" bir Wi-Fi ağı ve geri dönüştürülmüş mantar-kauçuk döşeme ve yünlü duvar aplikleri gibi çevre dostu malzemeler öne çıkan özellikleri tamamlıyor. Ayarlanabilir masalar, mikrodalga fırın ve yatağa dönüşen bir kanepe de bunlara katılıyor.

Winnebago Industries'den Ashis Bhattacharya, "Tüketici talebi, birçok cephede elektrik enerjisi uygulamalarını yönlendiriyor ve RV tüketicilerinin, elektrikli ve bağlantılı RV ürünlerinin sağlayacağı gelişmiş özelliklerden ve kullanılabilirlikten yararlanmaya hazır olduğuna inanıyoruz." dedi.

Son Güncelleme : 20 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo