Hyundai Ioniq 5, Kafa Kafaya Testte Tesla Model Y'yi Yendi

Ototeknikveri     23 Ocak 2022 02:21

Herkes olumlu ya da olumsuz eleştirilerle Tesla'yı ve Elon Musk'ı konuşuyor. Öte yandan artık Ford, Volkswagen ve Volvo gibi daha yaygın markalar da oyuna giriyor. Hyundai bile yeni elektriklisi Ioniq 5 ile Tesla için geliyor ve Edmunds'a göre liderliği ele alıyor.

Hyundai Ioniq 5, Kafa Kafaya Testte Tesla Model Y'yi Yendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kafa kafaya testte kullanılan Tesla Model Y, tam otonom sürüş özelliği ile üst düzey bir Model Y Performance. Konu sportif istatistikler ve sürüş etkileşimi olduğunda otomobili hem mecazi hem de kelimenin tam anlamıyla Ioniq 5'in önüne geçirdi.



Ayrıca ön ve arka kargo alanlarında Tesla, Ioniq 5'e göre çok daha fazla depolama alanına sahip. Tüm bu avantajlara rağmen Edmunds, Tesla'nın bu testi kaybettiğini söylüyor. Nedenlerine bakalım.



İlk olarak, gerçek dünyada, Ioniq 5 tek bir şarjla 434 km sürmeyi başardı; bu, EPA tarafından tahmin edilen 411 km menzilinden daha fazla. Aynı zamanda, Model Y 423 km gidebildi ve bu, Tesla'nın 487 km menzil iddiasından çok daha düşük. Edmunds için daha da etkileyici olanı, daha az paraya daha fazla menzile sahip bir Ioniq 5 alabilmeniz.



Sürüş deneyimine bakıldığında, Hyundai, Tesla'dan çok daha sessiz. Edmunds, Model Y'nin kabinde ilk günden itibaren gıcırtılar ve sesler çıkardığını, oysa Ioniq 5'in süper sessiz olduğunu ve daha iyi inşa edilmiş hissettirdiğini söylüyor. Pedal komutlarına tepki vermek konusunda da Hyundai her nasılsa daha çabuk ve başarılı. Ioniq 5, Tesla'dan daha hızlı değil, ancak testçiler hem hızlanma hem de yavaşlama hissinden etkilendiler.



Son olarak, fiyatlandırma var. 58.990 $'lık temel Model Y, üst donanım seviyesi Ioniq 5'ten bile daha pahalı. Edmunds, yapı kalitesinin, sürüş konforunun ve ulaşılabilir teknolojisinin Hyundai'yi pazarın yeni kralı yaptığını söylüyor.

Son Güncelleme : 23 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo