2025 VW Tiguan: Popüler SUV İçin Gelecek Elektrikli mi Olacak?

Ototeknikveri     23 Ocak 2022 05:27

C-SUV segmentinin popülaritesi, onu neredeyse tüm otomobil üreticilerinin kendi tekliflerini sunduğu oldukça kalabalık bir yer haline getirdi. Volkswagen, sonunda VW Grubunda en çok satan araç haline gelen Tiguan'ı ilk benimseyenlerden biriydi. Mevcut model oldukça modern olsa da, gelecek nesil hakkında spekülasyon yapmaya ve ne gibi değişimler geçirebileceğini düşünmeye karar verdik.

2025 VW Tiguan: Popüler SUV İçin Gelecek Elektrikli mi Olacak?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk nesil VW Tiguan 2007'de tanıtıldı ve 2011'de makyajlandı. Benzer şekilde, mevcut ikinci nesil MQB platformuna dayalı olarak 2015'te piyasaya sürüldü ve 2020'de tasarım değişiklikleri ve plug-in hibrit versiyon eHybrid'in ve Çin'e özel bir coupe gövde stilinin eklenmesiyle bir makyaj yapıldı. Bu, 2024'te üçüncü nesil bir Tiguan'ın piyasaya sürülebileceği ve muhtemelen bir pilli elektrikli modelin yanı sıra yanmalı motorlu ve hibrit formlarda da sunulmasına izin vereceği anlamına geliyor.

Sol tarafta 2007'den ilk nesil ve 2011'den orta yaş güncellemesi, 2015'ten ikinci nesil ve sağ tarafta en son 2020 güncellemesi ile karşılaştırma.

 

Volkswagen, sürekli genişleyen MEB tabanlı elektrikli ID. serisine odaklanmış olabilir ancak Polo, Golf, T-Roc ve Tiguan gibi çekirdek modelleri mümkün olduğunca uzun süre güncellemeye devam edecek. VW'nin 2026 yılına kadar küresel satışlarının yüzde 25'inin elektrikli otomobillerden gelmesini beklemesi, yukarıda bahsedilen modellerin popülaritesi ile birleştiğinde, ürün yelpazesi 2030'larda tamamen elektrikliye dönüşmeden önce bu modellerin en az bir nesil daha hayatta kalacaklarına inanmamızı sağlıyor.

 

Avrupa'da ve diğer pazarlarda yanmalı motor yasağından önceki oldukça küçük zaman penceresi, otomobil üreticileri elektriklilere özel mimarilere yoğun yatırım yaptığından, mevcut platformların güncellenmiş sürümlerine bağlı kalacağımız anlamına geliyor. Bu bizi, Volkswagen Grubu'nun diğer markaları tarafından da kullanılabilecek MQB Evo platformunun evrimini elektriklendirmek zorunda kalacakları anlamına gelse bile, Volkswagen'in - rakip markaların yanı sıra - Tiguan'ın tamamen elektrikli bir versiyonunu sunabileceğine inandırıyor. Bu nedenle, giriş seviyesi versiyonlar muhtemelen daha düşük bir maliyetle yarı hibrit güç aktarma organları ile sunulacak olsa da, satış hacminin büyük bir kısmı muhtemelen olası tam gelişmiş elektrikli versiyonlardan daha ucuza mal olacak plug-in hibritlerden oluşacak.

Görünüm açısından, bir sonraki Tiguan muhtemelen ID. serisinden çeşitli tasarım özelliklerini devralacak. Çin'e özel Lamando L fastback kısa süre önce bunu kanıtlamış oldu. Bunlar, tam genişlikte LED farları ve arka lambaları, hava girişleri için dokulu kaplamayı ve yüzeyde daha yuvarlak bir yaklaşımı içerecek. Jean Francois Hubert/SB-Medien'in spekülatif çizimlerinde, dinamik orantıları ve benzer dış boyutları olan daha sportif ve daha aerodinamik bir şekil görüyoruz.

 

Gövde, önceki modelin kutulu görünümünün yerini alan daha kavisli çizgiler ve tonlanmış çamurluklarla muhtemelen eskisinden daha fazla şekillendirilecek. Bilmediğimiz şey, Volkswagen'in bir sonraki modelde daha uzun Allspace yedi koltuklu versiyonu kullanmayı tercih edip etmeyeceği, çünkü alanı daha geniş D-SUV segmentine daha yakın bir yerde kaplamak konusunda harika bir iş çıkarıyor. İçeride, tamamen dijital bir kokpit ve gelişmiş bir baş üstü ekranı içeren daha da teknoloji odaklı bir gösterge panosu ve ayrıca VW Group'un koleksiyonundan en yeni ADAS ve güvenlik özellikleri ile büyük değişiklikler bekliyoruz.

 

Sonuç olarak, üçüncü nesil Tiguan'ın kamufle edilmiş prototiplerini görmeye başlamak için bir veya iki yıl beklememiz gerekecek. C-SUV'un son üretim versiyonu, 2025'te piyasaya sürüleceği söylentilerinden önce, 2024'te tanıtılabilir.

 

Not: Bu makale, Volkswagen ile ilişkili olmayan spekülatif çizimler içermektedir.

Son Güncelleme : 23 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo