Çin'in Yeni 2022 Ford Mondeo'su Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     23 Ocak 2022 06:18

Tamamen yeni Mondeo, Ford'un Şanghay'daki Çin Tasarım Merkezi'nde, yalnızca Çin pazarına özel yeni bir orta boy sedan olarak resmen tanıtıldı. Bu aynı zamanda, Ford, diğer pazarlarda sedanlarını ortadan kaldırmaya karar vermemiş olsaydı, Kuzey Amerika'da Fusion'ın yerine ne gelebileceğini gösteriyor.

Çin'in Yeni 2022 Ford Mondeo'su Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, 30 uzun yılın ardından popüler modelini Avrupa'dan emekli ederken, Mondeo uzun süredir devam eden söylentileri doğrular şekilde yeni bir nesil aldı. Yeni Mondeo, Ford'un Çin için "Güçlü Aşamalı Enerji" adlı en son tasarım dilini içeriyor. Selefiyle karşılaştırıldığında, yeni model 23 mm daha geniş ve 63 mm daha uzun, ayrıca toplam uzunluğu 4,935 mm olarak ayarlandı. Ford ayrıntılara girmedi ancak Mondeo'nun mimariyi yalnızca Çin'e özel Ford Evos ve Lincoln Zephyr ile paylaşacağını varsayıyoruz.



Coupe tarzı siluet, bir sedanın üç kutulu oranlarını korurken yeni Mondeo'nun daha sportif görünmesini sağlıyor. Ön uç, ayrık farlara ve Evos'a çok benzeyen büyük bir ızgaraya sahip, ancak tampon biraz daha muhafazakar bir görünüm sergiliyor. Gövde, yontulmuş arka çamurluklarda ve arka lamba grafiklerinde Mustang'in ipuçlarıyla, önceki tüm nesillere kıyasla çok daha kaslı.



Arkada, entegre bir spoylere giden çok eğimli bir arka cam bulunurken, arka lambaların karmaşıklığı ve Mondeo yazısı oldukça karışık bir görünüm yaratıyor. Arka tampon, krom kaplı dekoratif çıkışlar ve bir difüzör ile karakterize ediliyor. Birkaç ay önce ortaya çıkan sızdırılmış resimlerden yola çıkarak, Ford muhtemelen farklı tampon ve jantlara sahip daha da sportif bir ST-Line versiyonu ortaya çıkaracak.



Modelin hazırlığı öncesinde yapılan Ford'un araştırması, Çinli müşterilere neyi sevdiklerini sormayı içeriyordu. Bu veriler, aynı hizada kapı kolları, bagajı harekete geçiren dokunmaya duyarlı Ford amblemi, hareketli tam genişlikte aydınlatma birimleri ve sürücü arabaya yaklaştığında hareket eden ön ızgaranın aktif parametrik hücreleri gibi tasarım öğelerine çevrildi.



Ford Çin ve Uluslararası Pazarlar Grubu Tasarım Direktörü Max Wolff yeni modelle ilgili şunları söyledi: “Amacımız, alan ve konfor sağlarken enerji ve gücü ifade eden aerodinamik, ileri hareket eden bir form yaratmaktı. Güçlü, genişliği vurgulayan form, imza niteliğindeki ön grafikler ve güçlü duruş, araçlarımıza kendinden emin bir duruş kazandırmak için birlikte çalışıyor. Bu, Çinli müşterilerin takdir ettiği bir özellik".



Ford ayrıca bize tasarım hakkında daha iyi bir fikir veren bir dizi görsel yayınladı. Bagaj kapağındaki Ecoboost 245 rozeti, Evos kardeşinde bulunan 2.0 litrelik dört silindirli motorun muhtemelen sekiz vitesli bir otomatik şanzımanla eşleştirildiğini ima etse de, ne yazık ki basın açıklaması teknik özellikler hakkında bilgi içermiyor.



Ford, yeni Mondeo'nun içini göstermedi ancak iç mekanın Evos ile aynı gösterge panosuna sahip olması bekleniyor. Bu, 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 4K çözünürlüklü SYNC+ 2.0 bilgi-eğlence için 27 inç dokunmatik ekran dahil olmak üzere 1.1 metrelik (43 inç) devasa paneli devralacağı anlamına geliyor. Ayrıca Zephyr gibi Seviye 2+ otonom sürüş özelliklerine sahip olması bekleniyor.



Yeni Ford Mondeo, Changan Ford tarafından Çin'de üretilecek ve ilk teslimatlar 2022 yılı içinde başlayacak. Bu sunum on yıl önce olsaydı, Ford Fusion'ın bir önizlemesinden bahsediyor olurduk, ancak model resmen sonlandırıldı. Aynı şey, en azından tamamen elektrikli dönem gelene kadar muhtemelen bir sedan modelsiz kalacak olan Ford Avrupa için de geçerli.

Son Güncelleme : 23 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo