2024 Mercedes-AMG GT, Garip Bir Şekilde Tanıdık Görünüyor

Ototeknikveri     25 Ocak 2022 12:35

Mercedes-AMG, yeni SL Roadster'ın kardeşi olacak GT spor otomobillerinin yeni nesli üzerinde çalışırken yakalandı. Porsche 911 rakibi, Kuzey Kutup Dairesi'ndeki testler sırasında, stil açısından mevcut AMG GT'ye oldukça benzer bir görünümle casus fotoğrafçılar tarafından tespit edildi.

2024 Mercedes-AMG GT, Garip Bir Şekilde Tanıdık Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hafif kamufle edilmiş prototip, özellikle ön kısımda, tanıdık bir şekle sahip üretim farları ve arka lambaları ile dikkat çekiyor. Alçak konumlandırılmış Panamericana ızgara, belirgin AMG tarzı hava girişleriyle çevrili ve biraz daha büyük görünüyor.



Oranlar, önden motorlu arkadan çekişli bir modelin tipik özelliği, üstyapı ise önceki modele kıyasla daha oyuntulu. Arka kısım, yatay olarak monte edilmiş yeni LED stop lambaları, aktif bir arka spoyler, daha belirgin arka omuzlar ve dörtlü egzoz boruları ile ön yüzden daha fazla değişmiş.



İçeride, yeni GT'nin, tıpkı SL'de olduğu gibi orta konsolun çoğunu kaplayan dikey 11.9 inç dokunmatik ekrana sahip Mercedes'in yeni ekran düzenine sahip en yeni MBUX bilgi-eğlence teknolojisini miras almasını bekliyoruz. Aynı şey, muhtemelen 2+2 olacak vve daha fazla pratiklik sunan oturma düzeni için de geçerli.



Havalı süspansiyon ve şasi kurulumu farklı ve GT'nin daha sürücü odaklı karakterine daha uygun olsa da, yeni ve daha sert kompozit alüminyum platform SL ile paylaşılacak.

Kaputun altında, çeşitli güç çıkışlarında sunulan ve otomatik şanzıman aracılığıyla arka aksa güç gönderen tanıdık çift turbo 4.0 litrelik V8'i görmeyi bekliyoruz.



Mercedes-AMG GT'nin 2023'te prömiyer yapması bekleniyor, ancak Alman markasından şimdilik resmi bir açıklama yok. SL'nin üretimi durdurulan roadster rolünü üstleneceği onaylandığından, bu nesil yalnızca coupe gövde stilinde sunulacak.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo