2023 Audi Q6 E-Tron, Citroen Tarzı Çift Ön Farlarını Gösterdi

Ototeknikveri     25 Ocak 2022 01:34

Audi Q6 e-tron, KKD platformuna dayalı tamamen elektrikli bir SUV olarak önümüzdeki günlerde prömiyer yapacak. Modelin kamufle edilmiş prototipleri geçen yıldan bu yana birkaç kez görüntülendi, ancak en sonuncusu, resmi lansmana yaklaştıkça üretime özel farları ve arka lambaları ilk takan model.

2023 Audi Q6 E-Tron, Citroen Tarzı Çift Ön Farlarını Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önde, ön tamponun yukarısına monte edilmiş ek aydınlatma ünitelerini görüyoruz. Bu, Q6 e-tron'un SUV dünyasındaki trendi takip ederek çift ışıklı kurulumunu ilk kez gözler önüne seriyor. Tasarım, daha küçük Q4 e-tron'dan farklı ve bize bir şekilde ilk nesil Citroën C4 Cactus'ü hatırlatıyor. Kamuflaj, büyük, örtülü Singleframe ızgarayı ve sportif tampon girişlerini hala saklıyor.



Arkada, kamuflajlı bir prototipte ilk kez LED arka lambaları da görüyoruz. Tipik Audi tarzında, gövde ölçülü görünüyor, ancak eğimli bir arka cam ile aynı zamanda oldukça sportif. Tavana monte edilmiş bir dizi ek ışık, Audi'nin geliştirme sürücülerinin Kuzey Kutup Dairesi'nin zorlu koşullarında görevlerini tamamlamalarına yardımcı oluyor.



Audi Q6 e-tron, yanmalı motor ile çalışan Q5 ile benzer bir boyuta sahip olacak ve daha uygun fiyatlı Q4 e-tron ile yakında makyajlanacak olan amiral gemisi e-tron SUV arasındaki boşluğu dolduracak. Sırasıyla MEB ve MLB platformlarına dayanan yukarıda belirtilen modellerin aksine, Q6, KKD mimarisini yaklaşmakta olan Audi A6 e-tron sedan ve yeni nesil Porsche Macan EV ile paylaşacak.



Q6 e-tron'un prototiplerinden yola çıkarak, önümüzdeki haftalarda/aylarda resmi çıkışın olmasını beklemeliyiz. Audi'nin en yeni SUV'sinin ana rakipleri, yakın zamanda makyajlanan BMW iX3 ve Mercedes-Benz EQC.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo