2023 Alfa Romeo Tonale 8 Şubat'ta Çıkıyor

Ototeknikveri     25 Ocak 2022 08:09

Alfa Romeo, merakla beklenen Tonale C-SUV'un 8 Şubat'ta piyasaya çıkacağını doğruladı. Dijital etkinliğe “Metamorfoz” adı verildi ve bu isim, İtalyan otomobil üreticisinin ürün yelpazesinin 2027 yılına kadar yalnızca elektrikliye dönüşmesine atıfta bulunuyor.

2023 Alfa Romeo Tonale 8 Şubat'ta Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tonale, Mart 2019'da, Alfa Romeo'nun ilk elektrikli modelini önizleyen konsept formunda tanıtıldı. Ekim 2019'da şirketin modeli geliştirmeye devam ettiğini gösteren bir prototipin fotoğrafları sızdırılırken, üretim gövdesini giyen ilk kamuflajlı prototipler, Ağustos 2021'den önce halka açık yollarda görünmüyordu.

 

Geçen yıl Alfa Romeo, Tonale'nin piyasa lansmanının 2022'nin ortalarına ertelendiğini duyurdu. Gecikme, mühendislerden plug-in hibrit sistemden daha iyi performans elde etmelerini isteyen markanın CEO'su Jean-Philippe Imparato'ya bağlandı. Sistemin, mekanik olarak alakalı olduğu Jeep Compass 4xe tarafından kullanılan güç aktarma organının güncellenmiş bir versiyonu olması bekleniyor. Birkaç ay önce ortaya çıkan bilgilere göre, Tonale'nin bir prototipi bagaj açıkken görüntülendi ve Jeep markalı turboşarjlı 1.3 litrelik dört silindirli motor, büyük olasılıkla bir elektrik motoru ve pil ile birleştirilecek ve yalnızca elektrikli sürüş moduna da izin verecek.

Tonale'nin önümüzdeki birkaç hafta içinde ortaya çıkacak olması, nihai ürünü somut olarak göreceğimiz ve muhtemelen özellikleri hakkında daha fazla şey öğreneceğimiz anlamına geliyor. Alfa Romeo'nun yeni SUV modelinin ilk örnekleri muhtemelen 2022 yazında teslim edilecek. Bu, Alfa Romeo'nun Giulia ve Stelvio'nun yanındaki üçüncü ve en uygun fiyatlı model serisi olacak ve umarız satışları ve kârları artırmaya yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo