Citroën, C1 Üretimini Sonlandırıyor

Ototeknikveri     28 Ocak 2022 12:25

Citroën, 17 yıllık bir sürenin ardından C1 şehir otomobilinin üretiminin sona erdiğini ve yaklaşık 1,2 milyon adet satıldığını duyurdu ve otomobil üreticisini A-Segmentinde temsilsiz bıraktı.

Citroën, C1 Üretimini Sonlandırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız otomobil üreticisine göre, karar, mikro şehir otomobili segmentinin karşılaştığı “yeni mobilite zorlukları” ve “şehirlerdeki trafik koşullarındaki büyük değişim ve enerji geçişinin hızlanması” nedeniyle alındı. Gerçek şu ki, modern otomobillerin katı emisyon düzenlemeleri ve yüksek güvenlik standartları, otomobil üreticilerinin daha küçük segmentlerde uygun fiyatlı yanmalı motor ile çalışan bir model sunmasını zorlaştırdı.

 

Citroën C1'in ilk nesli 2005 yılında Peugeot 107 ve Toyota Aygo'nun aynı şasiyi, motoru, iç mekanı ve dış kısmının çoğunu paylaşan bir kardeş modeli olarak tanıtıldı. Üçlü, 2014'te önemli ölçüde güncellenen ikinci nesle yol vermeden önce 2009'da ve ardından 2012'de yeniden makyajlandı. 2018'de PSA Group ve Toyota, Çek Cumhuriyeti'ndeki Kolin fabrikasındaki ortak otomobil üretimini modellerinin yaşam döngüsü bittiğinde sonlandıracaklarını açıkladılar. 

 

Artık daha geniş Stellantis ailesinin üyeleri olan Citroën ve Peugeot, yeni nesil benzinle çalışan A-Segmenti araçlar geliştirmemeye karar verdi. Toyota, yakın zamanda TNGA-B platformunu temel alan yepyeni Aygo X'i piyasaya sürerek kendi başına gitmeye karar verdi. A segmenti küçülüyor olsa da, Stellantis'in temellerini yeni nesil Fiat Panda ile paylaşabileceklerinden Fransız şehir otomobillerinin gelecekte tamamen elektrikli formda geri dönüşünü göz ardı etmemeliyiz.


Söylentilere rağmen Citroën, en azından kısa vadede hemen bir halef için bir plan olmadığını söyledi. Fransız otomobil üreticisi, şehir otomobili alıcılarının ya küçük Ami elektrikli dört tekerlekli aracı ya da daha büyük ve daha pratik C3 süpermini'yi tercih edeceğini ve her ikisinin de C1'in dolaylı olarak yerini alacağını umuyor.

Mevcut C3'ü müşteriler için daha çekici hale getirmek için Citroën, Birleşik Krallık'ta 12,995 £'dan başlayan "You!" adlı yeni ve daha rekabetçi fiyatlı bir model sunuyor. Bu, klima, ısıtmalı aynalar, hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı, sis lambaları vb. dahil olmak üzere daha cömert standart donanıma sahip daha büyük bir otomobil olmasına rağmen, C3'ü eski C1 Flair'den daha ucuz hale getiriyor.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo