Jeep Neden Avrupa'da Kamufle Edilmiş Commander Prototiplerini Test Ediyor?

Ototeknikveri     31 Ocak 2022 01:24

Ağustos 2021'de Jeep, Compass'ı temel alan Güney Amerika için yedi kişilik bir SUV olan Commander'ı piyasaya sürdü. Teslimatlar Brezilya'da başlamış olsa da, SUV'nin kamufle edilmiş prototipleri kuzey Avrupa'da test edildi ve Jeep'in modelin küresel bir versiyonunu düşünebileceğine inanmamızı sağladı.

Jeep Neden Avrupa'da Kamufle Edilmiş Commander Prototiplerini Test Ediyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Başlangıçta Grand Compass olarak adlandırıldığı söylenen daha uzun Compass varyantları, 2020 ve 2021'deki kış testleri sırasında Avrupa'da görüldü. Ancak Commander'ın piyasaya çıkışından sonra herkes bunların Güney Amerika SUV'sinin Avrupa'da test edilecek prototipleri olduğunu düşündü. Otomobil üreticilerinin ürünleri diğer ülkelerde veya kıtalarda belirli pazarlar için test etmesi alışılmadık bir durum olmasa da, daha önce ortaya çıkmış bir ürün için bu kadar uzun bir test süresi pek mantıklı değil.

"Grand Compass"ın önceki prototipleri kalın kamuflaj ve yapay aydınlatma ünitelerine sahipti, ancak en yenileri daha hafif kamuflajlanmış gibi görünüyor. Bunlardan birinin arkasına garip bir şekilde monte edilmiş normal Compass'dan alınmış stop lambaları var, ancak Commander'ın son üretim aydınlatmalarına sahip bir tane daha var. Aynısı, Brezilya yedi koltuklu SUV ile aynı görünen gövde ve iç mekan için de geçerli. Farklı olan ise, iki prototipin sağdan direksiyonlu ve diğer iki prototipin soldan direksiyonlu olduğu oturma pozisyonu.

Commander'ın Hindistan'da Jeep Meridian takma adı altında aynı stilde sunulabileceğine dair yerel medyada dolaşan söylentiler var. Brezilya'daki Polo Automotivo de Goiana fabrikasında üretilen Brezilya özellikli modelin aksine, Hindistan özellikli varyant Hindistan'ın Ranjangaon kentinde üretilebilir. Jeep'in yakın gelecekte prototiplerin ikili koltuk konfigürasyonunu açıklayacak şekilde diğer pazarlara ihraç edeceği de bildirildi. ABD'nin veya Avrupa'nın Stellantis'in Commander planlarına dahil olup olmadığını bilmiyoruz, ancak Hindistan'ın 2022 için dahil edileceği söylentileri nedeniyle yakında öğreneceğimizi tahmin ediyoruz.
 

Güney Amerika'da 1.3 litre benzinli ve 2.0 litre dizel seçenekleri

Brezilya'nın Commander'ı, 4.769 mm uzunluğunda bir gövde ve üç sıralı yedi koltuklu bir kabin ile sonuçlanan Compass'ın şasisinin uzatılmış bir versiyonuna dayanıyor. SUV, 185 hp üreten turboşarjlı 1.3 litrelik çift yakıtlı motor veya 170 hp üreten 2.0 litrelik turbo dizel motorla sunuluyor. Güç, altı veya dokuz vitesli bir otomatik şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere veya dört tekerleğe gönderiliyor.
 

Commander'ın Compass ile ilgili olması, plug-in hibrit güç aktarma organını 4Xe varyantından ve yakın zamanda Avrupa için duyurulan yeni E-Hybrid motorundan devralabileceği anlamına geliyor. Bu tür seçenekler, onu katı emisyon düzenlemeleriyle daha uyumlu hale getirecek ve D-Segmentindeki diğer elektrikli rakip SUV'lere karşı konumlandıracak.

Son Güncelleme : 31 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo