Lotus, Britishvolt ile Pil Geliştirecek ve Yeni Elektrikli Spor Arabasını Tanıtmaya Hazırlanıyor

Ototeknikveri     31 Ocak 2022 11:33

Lotus, yeni elektrikli araç teknolojilerinin araştırılması ve geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmak için Britishvolt ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Lotus, Britishvolt ile Pil Geliştirecek ve Yeni Elektrikli Spor Arabasını Tanıtmaya Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Britishvolt, elektrikli araç pillerinde İngiltere'nin lider şirketi olarak kendini hızla konumlandırıyor ve ülkede 5,1 milyar dolarlık bir Gigafactory üzerinde çalışıyor. Lotus ile olan ortaklığı, İngiliz otomobil üreticisinin yeni nesil spor arabalarına güç sağlayacak yenilikçi bir pil hücresi paketini birlikte geliştirmesini sağlayacak.



Bu yeni Lotus modellerinin birinden teaser çizimleri yayınlandı. Bu görüntü bize otomobilin yan profiline bir bakış sağlıyor ve görünen temel özellikler arasında sivri bir burun, kalın tekerlek davlumbazları, keskin tavan çizgisi ve arka spoyler yer alıyor. Bu modelle ilgili daha fazla ayrıntı bilinmiyor.



Lotus ve Britishvolt'un ortaklığına, araştırma ve geliştirme merkezlerinin, Birleşik Krallık'ın pil uzmanlığının "altın üçgeni" olarak da bilinen West Midlands'da birbirine yakın olması yardımcı olacak.



Lotus genel müdürü Matt Windle, “Lotus, bir Lotus elektrikli spor otomobilinin sunabileceği heyecan verici performansı sergilemek üzere yeni pil hücresi teknolojisi geliştirmek için Britishvolt ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyor” dedi. Windle “Bunlar, Lotus'un tamamen yeni bir elektrikli spor otomobiline doğru yolculukta ilk heyecan verici adımlar ve pillerde depolanan sürdürülebilir, yenilenebilir elektriğe dönüşüme yönelik bir başka adım. Geçen yıl Lotus'u tamamen elektrikli bir geleceğe adadık ve bu yılın ilk ayında bu yolculukta önemli bir adım daha duyuruyoruz. Önümüzdeki aylarda, tamamen yeni ve tamamen elektrikli bir Lotus SUV olan Type 132'yi tanıtacağız ve üç elektrikli aracın daha yolda olduğunu doğruladık." diye konuştu.



Britishvolt'un Gigafactory'si, Northumberland'deki eski Blyth Power Station kömür stoklama sahasının yerinde olacak ve 3.000 doğrudan yüksek vasıflı çalışana ve ilgili tedarik zincirlerinde 5.000 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Son Güncelleme : 31 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo