Araştırma, Arabaların Ortalama Bir Tuvaletten Daha Kirli Olduğunu Gösterdi

Ototeknikveri     01 Şubat 2022 11:49

Düzenli olarak arabanızda yemek yiyorsanız, yeni bir çalışma, araçların ortalama tuvaletten daha kirli olabileceğini gösterdiğinden, bu kararı yeniden düşünmek isteyebilirsiniz.

Araştırma, Arabaların Ortalama Bir Tuvaletten Daha Kirli Olduğunu Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Scrap Car Comparison tarafından yayınlanan çalışma, Aston Üniversitesi Biyolojik Bilimler Okulu'ndan araştırmacılar tarafından yürütüldü ve iki tuvalet ve biri sadece iki yaşında olan beş araçtan numune alındı.



Ne yazık ki, çalışmadaki her araç fekal bakteri içerdiğinden sonuçlar biraz mide bulandırıcı. Şaşırtıcı bir şekilde, en yüksek düzeyde dışkı bakterisi bagajda bulundu ve araştırmacılar, bunun çoğu insanın yiyeceklerini taşıdığı alan olduğunu belirtti.



Fekal bakteriler sürücü koltuğunda da yaygın olarak bulundu ve bu biraz daha az şaşırtıcı. Tabii bunu bilerek, koltuğunuza düşen o patates kızartmasını yemek istemeyebilirsiniz.



Arabalardaki "en kirli" yerlere gelince, 1425 bakteri bulunduğundan bagaj açık ara kazanan oldu. Bunu sürücü koltuğu (649 bakteri), vites (407 bakteri), arka koltuk (323 bakteri) ve gösterge paneli (317 bakteri) izledi.



İlginç bir şekilde, arabalardaki en temiz alanlardan biri direksiyon simidi. Sürücüler ellerini direksiyonda tuttuğu için bu biraz şaşırtıcı, ancak araştırmacılar bunun koronavirüs pandemisi sırasında artan el dezenfektanı kullanımıyla açıklanabileceğine inanıyor.



Küçük çalışma ayrıca, araç ne kadar eskiyse, o kadar fazla bakteriye sahip olduğunu da buldu. Bununla birlikte, Dr Jonathan Cox, "Fazla endişe etmemize gerek yok ancak tüm kirler görünür olmayabiliyor, sürücüler buna dikkat etmeliler." dedi. Cox, çalışmanın, insanların arabalarını temiz tutmak için daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini gösterdiğini de sözlerine ekledi, çünkü "nihayetinde mesele hastalanma riskini azaltmak."

Son Güncelleme : 01 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo