410.000'den Fazla Kia Aracında Hava Yastığı Sorunu Olabilir

Ototeknikveri     01 Şubat 2022 07:49

Kia, bir kaza durumunda hava yastıkları açılmayabileceği için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 410.619 aracı geri çağırıyor.

410.000'den Fazla Kia Aracında Hava Yastığı Sorunu Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) göre, geri çağırma 2017-2019 model yıllarından 2017 Forte Koup ve 2017-2018 Forte ile Sedona, Soul ve Soul EV'leri etkiliyor.



Bu modeller, ACU'nun Baskı Devre Kartındaki Elektriksel Olarak Silinebilir Programlanabilir Salt Okunur Bellek çipiyle temas edebilecek bir hava yastığı kontrol ünitesi (ACU) kapağı ile donatılmış. Bu meydana gelirse, lehim bağlantıları zarar görebiliyor ve bu da açık devreye neden olabiliyor. Sürücüler hava yastığı uyarı ışığı ile ilgili sorun hakkında bilgilendirilirken, bir kaza durumunda hava yastıkları açılmayabiliyor.



Geri çağırmanın bir parçası olarak, bayiler hava yastığı kontrol ünitesini inceleyecek ve “geri çağırma koşulu gelecekte oluşsa bile, bu tür bir korumayı gerektiren bir çarpışma durumunda hava yastığının/yastıklarının açılmasını sağlamayı garanti edecek". Araç sahiplerine bildirimlerin Mart ayında postalanması planlanıyor ve herhangi bir onarım ücretsiz olacak.



Sorun ilk olarak Güney Kore'de fark edildi ve Kia, Amerika Birleşik Devletleri'nde potansiyel olarak ilgili 947 garanti talebi keşfetti. Neyse ki, sorunun ciddiyetine rağmen Kia, geri çağırmayla ilgili herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm vakası bildirilmediğini belirtiyor.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo