Yeni Skoda Enyaq Coupe iV, Kia EV6 İçin Geliyor

Ototeknikveri     01 Şubat 2022 08:34

Skoda bugün, tamamen elektrikli SUV'si Enyaq iV için yeni bir gövde stili tanıttı. Enyaq Coupe iV, Coupe tarzı bir çatıya sahip yeni versiyon.

Yeni Skoda Enyaq Coupe iV, Kia EV6 İçin Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üç donanım seviyesinde sunulan MEB tabanlı yeni Skoda Enyaq Coupe iV, eğimli çatısı sayesinde gelişmiş aerodinamik verimlilik elde ediyor. Yeni modelde, standart modele göre bir gelişme olan 0,234'lük bir sürtünme katsayısı var. Aracın daha düşük ağırlığı ile birleştiğinde, bu menzili artırıyor.



En düşük güç ayarında, arkadan çekişli Enyaq Coupe iV 80, 82kWh (77kWh net) pil, aracın WLTP test döngüsünde şarj başına 545 km gitmesine izin veriyor. Enyaq iV 80 için bu mesafe 531 km. Yeni modelin motoru 201 hp (204 PS / 150 kW) üretiyor.



Hem Enyaq Coupe iV 80x hem de Enyaq Coupe iV vRS (veya RS), dört tekerleğe de güç vermelerini sağlayan ikinci bir elektrik motoruna sahip. Enyaq Coupe iV 80x söz konusu olduğunda, bu motorlar 261 hp (265 PS/195 kW) sunuyor.
 

Skoda'nın ilk performans odaklı elektrikli otomobili Enyaq Coupe iV RS

Bu arada en yüksek güçlü RS donanım seviyesi, 295 hp (299 PS/220 kW) güç çıkışı ve 460 Nm kadar tork sunabiliyor ve bu da sadece 6.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Azami hız ise 179 km/s.



Güçlü RS modeli ve sportif görünümlü Enyaq Coupe iV SportLine donanım seviyesi, optimize edilmiş bir spor şasiden yararlanıyor. Standart modele göre önde 15 mm (0,5 inç) ve arkada 10 mm (0,4 inç) daha alçak, bu da onların geyik testindeki performanslarını artırıyor.



Her ikisi de standart 20 inç jantlara sahipken 21 inç jantlar da sunuluyor ve her ikisi de dış kısımda aerodinamik olarak optimize edilmiş plastik kaplamaya sahip. Ayrıca ızgara, cam ve arka difüzör çevresinde parlak siyah kaplamaya sahipler. Diğer tüm vRS modellerinde olduğu gibi, Enyaq Coupe iV vRS, arka tamponunda tam boy kırmızı bir reflektör alıyor.



Bu arada tüm donanım seviyeleri, aracın tüm üstünü kaplayan ve arka camla sorunsuz bir şekilde birleşen panoramik bir cam tavan ile birlikte geliyor. Standart tavandan daha ince olan bu tavan, yolcular için daha fazla baş mesafesi sunuyor.



Standart aracın iç mekanı geri dönüştürülmüş malzemelerle doluyken SportLine modeli sportif siyah bir iç mekana sahip. Bu arada vRS modeli, siyah delikli deri ve kontrast oluşturan şeritlere sahip spor tarzı koltuklarla geliyor. Gösterge paneli de koltuklara uyması için deri görünümlü bir malzemeyle tamamlandı ve kabin boyunca karbon fiber efektli süslemeler var.



Tüm modeller, 5,3 inçlik bir gösterge ekranı ve 13 inçlik bir merkezi dokunmatik ekran ile birlikte geliyor ve eğimli tavana rağmen, alan hala geniş. Skoda Enyaq Coupe iV, standart gövde stilinin 585 litre hacmine kıyasla 570 litre bagaj alanına sahip.



Skoda CEO'su Thomas Shafer, "SUV'un başarılı lansmanını takiben, yeni ENYAQ COUPÉ iV, ŠKODA iV ailesine daha da fazla duygusallık, spor stil ve zarafet getiriyor. Tasarımcılarımız ve mühendislerimiz, yüksek düzeyde işlevsellik ile duygusal bir tasarımı birleştirmeyi bir kez daha başardılar." dedi.



Müşteriler Skoda Enyaq Coupe iV'lerini önümüzdeki aydan itibaren İngiltere'de sipariş edebilecekler. Fiyatlar ne yazık ki henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo