Yeni Nesil 2024 Hyundai Kona İlk Kez Testlerde Görüntülendi

Ototeknikveri     02 Şubat 2022 11:20

İkinci nesil Hyundai Kona, casus fotoğrafçılar tarafından ağır kamuflaj altında test edilirken görüntülendi.

Yeni Nesil 2024 Hyundai Kona İlk Kez Testlerde Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kamuflajdan dış görünüm hakkında pek bir şey ayırt etmek zor, ancak çekimlerde mevcut modelde olduğu gibi çok düşük arka lambalar görülüyor. Ayrıca öndeki kamuflajda, mevcut modeldeki bölünmüş farlara belli belirsiz benzeyen yuvalar da bulunuyor. Yine de kamuflajın altındakilerin ne kadar doğru temsil edildiğini bilmek zor.



Mevcut Kona'dan biraz daha büyük görünen yeni model, daha uzun aks mesafesi sayesinde muhtemelen iç hacim katacak. Otomobilin, 2024 Kia ??Seltos'un da temelini oluşturması beklenen yeni bir önden ve dört tekerlekten çekiş platformunda oturacağı düşünülüyor.



Mevcut Hyundai Kona, 2017'den beri üretimde. Yeni platformun ise hem benzinli hem de dizel motorları idare edebilmesi gerekiyor ve yeni modelin bir elektrikli ve bir N versiyonu getireceği söyleniyor. Hibrit ve plug-in hibrit modellerin de yeni nesil model yelpazesinde yer alması bekleniyor.



Başka bir kaynak, elektrikli versiyonun “Ioniq” adını alacağını öne sürüyor. Bunun nedeni, Kona EV'nin itibarının, yangınlara neden olan ve geniş kapsamlı bir geri çağırmaya yol açan bir pil sorunu tarafından bir şekilde gölgelenmesi olabilir.



Söylentiler, yeni Kona'nın yalnızca mevcut modelin bıraktığı yerden devralmayacağı, aynı zamanda i30 hatchback'in yerini alacağı yönünde. Otomotiv endüstrisinin aşırı pahalılaşmasının bir başka kurbanı olan i30'un, şu anda sadece bir spekülasyon olmasına rağmen, mevcut nesil modelin üretimi sona erdiğinde basitçe ölmesine izin verilebilir.



Yeni nesil Kona'nın 2023'ün ilk yarısında üretim hatlarından geçmeye başlaması bekleniyor, bu da küresel bir tanıtımın aynı yılın başlarında gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo