2024 Rolls-Royce Spectre Geleceğin Elektrikli Lüks Coupe'si

Ototeknikveri     03 Şubat 2022 04:09

Casus fotoğrafçılar yaklaşmakta olan Rolls-Royce Spectre'ı yakalarken, Bentley elektriğe geçen tek ultra lüks marka değil.

2024 Rolls-Royce Spectre Geleceğin Elektrikli Lüks Coupe'si
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2023'ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek olan Spectre, daha şık ve tamamen elektrikli bir Wraith'i andırıyor.



Model göz alıcı kamuflajla donatılsa da, Spectre bir Rolls-Royce olarak anında tanındığı için geleneği bozmuyor. Bununla birlikte, bölünmüş farlarla çevrili nispeten kısa bir ızgaraya sahip. Daha aşağıda, kısmen bloke edilmiş geniş bir giriş var ve otomobilin yarı otonom sürüş teknolojisi için oldukça büyük bir sensör paneline sahip.



Daha arkaya doğru gidildiğinde, oymalı bir kaput ve eğimli bir çatıya akan eğimli bir ön cam var. Model ayrıca belirgin bir omuz çizgisine ve ikonik arkadan menteşeli kapılara sahip.



Spectre, dikey arka farlara sahip kıvrımlı bir arka uca sahip olduğu için şık stil arkada da devam ediyor. Egzoz delikleri olmayan aerodinamik bir tampon da onlara katılıyor.



Rolls-Royce, modelin şirket tarihindeki en zorlu test programına tabi tutulacağını daha önce açıkladığı için gelecekte Spectre'ı bol bol göreceğiz. Geçen yıl açıkladıkları gibi, araba dünyanın dört bir köşesini dolaşacak ve "bir Rolls-Royce için ortalama 400 yıldan fazla kullanım" olan 1,5 milyon mil (2,5 milyon km) yol kat edecek.



Şirket, detayları açıklamak konusunda çekingen davrandı, ancak Spectre'ın 2017'de Phantom'da piyasaya sürülen Architecture of Luxury platformunu kullanacağını zaten onayladı. Rolls-Royce, beş yaşında olmasına rağmen, platformun "sadece farklı içten yanmalı motor modellerinin değil, tamamen farklı güç aktarma organlarına sahip modellerin de temelini oluşturmak için yaratıldığını" belirtti.



Spectre benzersiz bir platforma sahip olacak olsa da, güç aktarma sisteminin yakında çıkacak olan BMW i7'yi yansıtması bekleniyor. Söz konusu modelin bu yıl içinde tanıtılması planlanıyor ve söylentiler, lüks sedanın 700 km'ye kadar menzile izin veren 120 kWh pil paketine sahip olabileceği yönünde. Haberler ayrıca, 740 hp'ye (552 kW / 750 PS) kadar güç üreten üç motorlu bir güç aktarma organına sahip olabilecek yüksek performanslı bir model de dahil olmak üzere farklı versiyonun olabileceğini ön görüyor.

Son Güncelleme : 03 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo