BMW Patronu, Yanmalı Motorların Ani Terk Edilmesine Karşı Uyardı

Ototeknikveri     06 Şubat 2022 01:53

BMW patronu Oliver Zipse, dünyanın içten yanmalı motorların tamamen terk edilmesine henüz hazır olmadığını öne sürdü.

BMW Patronu, Yanmalı Motorların Ani Terk Edilmesine Karşı Uyardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW bir dizi yeni tamamen elektrikli araç hazırlarken, rakiplerinin çoğu gibi belirli bir tarihten sonra yalnızca elektrikli araç satma taahhüdünde bulunmadı. Nitekim, yakın zamanda Alman yayını Automobilwoche ile konuşurken Zipse, yanmalı motorları çok erken terk etmenin çevre üzerinde olumlu bir etkisi olmayabileceğini bile öne sürdü.

 

"Mutlak anlamda en büyük pazar segmenti, Almanya'da, aynı zamanda Avrupa'da ve dünya çapında açık ara yanmalı motordur. Sekiz veya on yıl içinde böyle bir şeyi kapatmadan önce, orada ne yaptığınızı bilmelisiniz. Bu nedenle, bunu çok erken yapmama ve dönüşümün piyasalarla birlikte gelişmesi için bir şans verme konusunda da uyarıyoruz. Global pazar konumunuz olan bir teknolojiden ihtiyaç duymadan vazgeçmek zararlı olacaktır. Bunun iklime ya da başka birine yardımcı olacağını düşünmüyorum.” dedi.

BMW, içten yanmalı motorlara daha yıllarca yer olacağına inancında o kadar kararlı ki, benzinli ve dizel altı ve sekiz silindirli motorlar dahil olmak üzere tamamen yeni nesil motorlar üzerinde çalışıyor. Bu motorlar, eskisinden daha verimli olacak.

 

Bu, BMW'nin elektrikli araçlara da yoğun yatırım yapmadığını göstermez. Aslında, firma Neue Klasse adında, çarpıcı tasarımlara ve elektrikli güç aktarma organlarına sahip çok sayıda yeni modeli destekleyecek tamamen yeni, elektrik merkezli bir platform geliştiriyor.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo