2023 Citroën C4 Aircross, Markanın SUV Serisine Güzel Bir İlave Olabilir

Ototeknikveri     06 Şubat 2022 04:00

Tamamen yeni üçüncü nesil Citroën C4, 2020'de crossover stil ipuçlarına sahip kompakt bir hatchback olarak tanıtıldı, ancak Fransız şirket, C-SUV segmentinin alt kısmına yerleştirilecek ve yakın zamanda makyajlanan C3 Aircross ile C5 Aircross modellerinin aralarındaki boşluğu dolduracak başka bir model üzerinde çalışıyor olabilir.

2023 Citroën C4 Aircross, Markanın SUV Serisine Güzel Bir İlave Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız medyasından çıkan söylentilerin bazıları C4 Aircross veya SportCross'un 2022'nin sonlarında tanıtılacağını iddia ederken, bazıları ise genişletilmiş bir C4 ailesi projesinin iptal edildiğini iddia ediyor. Resmi bir açıklama yapılmadığı için Citroën'in planlarından emin olamasak da, Fransız kompakt SUV'nin nasıl görünebileceğine dair spekülatif bir görüntü oluşturuldu.



Çizim, normal C4'ten daha uzun bir gövdeye ve büyük çaplı tekerleklere vurgu yapan daha kaslı çamurluklara sahip yüksek bir modeli gösteriyor. Gövde etrafındaki plastik kaplama, C4 hatchback kardeşine benzer şekilde "hava tümsekleri" ve sis farı çevrelerindeki renk vurgularıyla maceracı görünümü zenginleştiriyor.



Önde, C4 Aircross, büyük olasılıkla, çift şeritli amblemin uzantıları olan LED grafiklerle yeni çift farları alabilir. Arkada, model coupe tarzı C4'e kıyasla daha geleneksel bir tavan çizgisine sahip olmalı ve arka yolcular için daha fazla baş mesafesi ve daha büyük bir bagaj alanı sağlamalı. Çizim, C5 X amiral gemisinin tasarımını anımsatan yüksek monteli LED stop lambaları ile oldukça sportif bir yaklaşım sergiliyor.



Yeşil ışık verilmiş olsaydı, C4 Aircross, Peugeot 208 ve Opel Corsa süperminiler ve Peugeot 2008, DS3 Crossback ve Opel Mokka B-SUV'lar dahil olmak üzere normal C4 ve diğer birçok araçla paylaşılan Stellantis'in CMP platformuna dayanacaktı. Bu mimari, Peugeot 308, Opel Astra ve DS 4 kompakt hatchback'lerin temelini oluşturan daha büyük EMP2'den ve ayrıca grubun daha büyük C-SUV'lerinden farklı.



Motor yelpazesi, 99-153 hp (74-114 kW / 100-155 PS) arasında güç çıkışlarına sahip 1.2 litre Puretech benzinli ve 1.5 litre BlueHDi dizel motorları içerebilir. Ek olarak, 50 kWh pil ve 134 hp (100 kW / 136 PS) üreten tek bir elektrik motoruna sahip eCMP platformuyla tamamen elektrikli bir güç aktarma sistemi ürün yelpazesine güzel bir ek olacaktır. Tüm versiyonlarda, isteğe bağlı bir Debriyaj Kontrol sistemi, konfor odaklı süspansiyonda standart Aşamalı Hidrolik Yastıklar ve Seviye 2'ye kadar özerklik için ADAS ile Önden Çekiş olabilir.



Citroën C4 Aircross, üretimi durdurulan C4 Cactus ve yakında kullanımdan kaldırılacak olan C4 SpaceTourer MPV'nin dolaylı bir ikamesi olarak C4'ün iki katına çıkarılmasına daha pratik bir alternatif olarak mantıklı olacaktır. Yakın zamanda güncellenen C5 Aircross, bir C-SUV olarak listelenmiş olsa da, 4,510 mm uzunluğu, C3 Aircross B-SUV'nin 4,150 mm uzunluğundan önemli ölçüde daha fazla ve muhtemelen aralarında başka bir SUV için yer bırakabilir.



Bununla birlikte, Citroën'in modeller arasındaki küçük farklılıklar nedeniyle C4 serisini başka bir gövde stiliyle genişletmeye karar vermesi olası, çünkü normal C4 zaten alıcılar arasında popüler olan crossover tarzı bir tasarıma sahip. Şu anda sadece varsayımlarda bulunabiliyoruz, ancak C-SUV gerçekten de 2022'nin sonlarında piyasaya çıkacaksa, çok yakında kamufle edilmiş prototipler görmeye başlamalıyız.



Not: Bu makale, Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından CarScoops için yaratılan ve Citroën ile ilişkisi bulunmayan ya da Citroën tarafından onaylanmayan Citroën C4 Sporty Cross versiyonu için spekülatif çizimler içermektedir.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo