2024 Audi A4 Avant: Tasarım, Güç Aktarma Organları ve Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     07 Şubat 2022 08:13

Yaklaşan B10 nesli A4, içten yanmalı motorla donatılmış son orta boy Audi olacak. Artık benzinli ve dizel ürün geliştirmeleri hızla azalıyor ve Audi'nin yeni temel odağı pilli elektrikli sürüş.

2024 Audi A4 Avant: Tasarım, Güç Aktarma Organları ve Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçılar yeni A4 Avant test prototiplerini ince kamuflajla yakaladılar, bu da resmi açıklamanın yakın olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, beklemek yerine, dijital sanatçılar otomobilin kamuflajsız halini çizdi. Burada resimlerine yer verdiğimiz ve Kuzey Amerika'ya gitmeyecek olan Avant'ın ötesinde, 2024 model yılı A4 serisi, muhtemelen Amerika'ya gelecek olan sedan ve Allroad'ı içerecek.
 

Elegan "E"

Geçen yılın A6 e-tron konseptinden ilham aldığı söylenen A4, Audi'nin yeniden tasarımlara yönelik evrimsel yaklaşımından vazgeçmeden, dışbükey ve içbükey yüzeyler arasında daha yumuşak geçişler için mevcut B9 neslinin telaşlı çizgilerini değiştiriyor. Daha aerodinamik ön uç, daha geniş tek çerçeveli bir ızgaraya, dijital matris LED farlara, kapaklı kaput ve dikey giriş elemanlarına sahip.
 

İlginç bir şekilde, shooting-brake tarzı camlı kısımlar, en son C-Serisi wagon ile benzerlikler gösteriyor. Bu bir tesadüf olabilir mi? Yandan görünüm aynı zamanda sağlam, estetik ve benzersiz bir omuz çizgisine sahip. Dikkate değer diğer detaylar arasında tam genişlikte bir LED arka stop lambası grubu, büyük bir difüzör paneli ve dik eğimli arka cam yer alıyor. Burada gördüğünüz Avant'ı temel alacak olan Allroad varyantı, insanlara bir crossover izlenimi vermek için daha yükseğe çıkacak ve tekerlek davlumbazları, özel tavan rayları ve diğer çeşitli ince yükseltmeler alacak.
 

Kaputun Altında Ne Var?

Bir sonraki Audi A4, burada resmedilen e-tron GT'nin iç tasarımından ilham alacak.
 

A4'ün yeni kabinine henüz daha yakından bakamamış olmamıza rağmen, haberler, yukarıda resmedilen e-tron GT tarafından belirlenen dinamik ve köşeli temayı yansıtacağını ve daha az fiziksel kontrole sahip olacağını öne sürüyor. Ayrıca Audi'nin 12,3 inç sanal kokpiti, üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence platformu (MIB 3), Car-to-X hizmetleri ve Amazon Alexa sesli asistanı gibi özellikler de sunacak.
 

Dinamik şerit yönlendirme, yan çıkış uyarısı, çapraz trafik yardımı ve çevre görüş kameraları dahil olmak üzere yarı otonom sürücü destek sistemleri, günlük işe gidip gelmeyi biraz daha kolaylaştıracak. Aynı zamanda, konfordan arazi sürüşüne kadar farklı süspansiyon ayarları seviyeleri için Audi'nin drive select dinamik yol tutuş sistemini de destekleyecek.
 

Keyif Veren Güç

Mevcut otomobilin temelini oluşturan MLB platformunun değiştirilmiş bir versiyonunu kullanan yeni A4, bir dizi yakıt tasarruflu benzinli ve dizel motor sunacak. Güncellenmiş bir TFSI 2.0 litre dört silindirli benzinli motor, birçok alıcı için varsayılan seçim olacak. 48 volt yarı hibrit kurulum, 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman ve mevcut Quattro dört tekerlekten çekiş şeklinde kısmi elektrifikasyon içerecek.

 

Q5'ten ödünç alınan bir plug-in hibrit de planlarda yer alıyor ve toplam 362 hp çıkış için 2.0 litrelik sıralı dörtlü 141 hp elektrik motoru ve 11,3 kWh lityum iyon pili birleştiriyor. PHEV teması da her zaman hızlı olan RS4'e geçecek; Mercedes-Benz'deki küçültme mantığından farklı olarak Audi, mevcut otomobilin 444 hp (331 kW) gücünden çok daha yüksek bir öngörülen çıkış için 2,9 litrelik çift turboşarjlı V6 ile bir elektrik motorunu eşleştirecek.
 

A4 serisi aynı zamanda BMW'nin i4 sedanına rakip olacak Premium Platform Electric (PPE) mimarisine dayanan saf elektrikli bir A4 e-tron modelini de içerecek, ancak şu anda araba hakkında çok az ayrıntı biliniyor.
 

Rakipler ve Tanıtım Takvimi

Yeniden tasarlanan Audi A4'ün en önemli rakibi, Mercedes-Benz C-Serisi ve BMW 3-Serisi ile 'diğer' Almanlardan geliyor. Diğer önemli rakipler arasında Genesis G70, Lexus IS, Cadillac CT4, Volvo S60/V60 ve Alfa Romeo Giulia yer alıyor.

 

Hem A4 hem de daha sportif S4 için 2022'nin sonlarında veya 2023'ün başlarında sedan ve wagon (Avant ve A4 Allroad) formunda tanıtımlar olabilir. Kuzey Amerika'ya özel otomobillerin 2024 model yılı için sunulması bekleniyor. Çok beklenen RS4 Avant kısa bir süre sonra takip edecek.

 

Not: Haberde, CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes'ın geçtiğimiz birkaç ay içinde görüntülenen 2023 Audi A4 prototipine dayanan bağımsız illüstrasyonları kullanılmıştır. Görüntüler Audi ile ilişkili değildir veya Audi tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo