Ferrari Purosangue SUV'yi Bu Yıl Üretmeye Başlayacak

Ototeknikveri     07 Şubat 2022 11:52

Ferrari, uzun zamandır beklenen Purosangue SUV'nin üretimine bu yılın sonlarında başlayacak, 2023'te ise müşteri teslimatları yapılacak.

Ferrari Purosangue SUV'yi Bu Yıl Üretmeye Başlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ferrari, Lamborghini Urus ve Aston Martin DBX'e rakip olarak SUV pazarına gireceğini doğrulayalı neredeyse üç buçuk yıl oldu. Otomobil üreticisi, araçla ilgili önemli ayrıntıları gizli tutmaya devam ederken, 2021 mali sonuçlarının açıklanması sırasında lansmanının hemen köşede olduğunu doğruladı.



Son aylarda bir dizi Purosangue prototipi test edildi ve Purosangue'nin Urus ve DBX gibi tipik bir SUV şekline sahip olmayacağı ve bunun yerine rakipleri ile GTC4lusso arasında bir yere düşeceği açık görünüyor. Aracın genel şekli dışında, çoğu prototip çeşitli Ferrari ve Maserati parçalarının bir karışımı olduğu için tasarımı hakkında çok az şey biliniyor.



Purosangue için bir dizi farklı güç aktarma organı bekleniyor. Çalışmalarda olduğu söylenen bir güç aktarma organı da, 296 GTB ile aynı temel 2.9 litrelik çift turboşarjlı V6 hibrit sistem. Bu güç aktarma organı toplam 819 hp güç çıkışı ve 740 Nm sağlıyor ve herhangi bir ayar değişikliği yapılmadan Purosangue'a nakledilirse, onu kolayca üretimdeki en güçlü SUV haline getirecektir. 2.9 litrelik V6, elektrik motoru olmadan takılmış olsaydı, yine de 654 hp güç üretecek ve Urus'a göre bir güç avantajına sahip olacaktı.



Diğer haberler, süper otomobilin elektrik motorları olmadan SF90 Stradale'in 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8'inin de bir olasılık olduğunu gösteriyor. Zayıf bir ihtimal olsa da, doğal emişli bir V12'nin sunulma şansı bile var.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo