2023 Alfa Romeo Tonale Hibrit Seçenekler ve NFT Teknolojisi İle Geliyor

Ototeknikveri     08 Şubat 2022 08:10

Alfa Romeo nihayet 2019'un Tonale konseptinin üretim versiyonunun örtüsünü kaldırdı. Bu küçük crossover'ın omuzlarında büyük bir beklenti yükü var.

2023 Alfa Romeo Tonale Hibrit Seçenekler ve NFT Teknolojisi İle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Genişleyen Stellantis imparatorluğunun sportif Avrupa kolu zor durumda. 2021'de ABD'de satışlar oldukça sabit kalırken, sadece 18.000 adet araç teslim edildi. Alfa, Avrupa'da 26.000 adet sattı ancak bu, 2020 rakamlarına göre yüzde 30'a yakın düşüş anlamına geliyordu ve 20 yıl önceki satışların yaklaşık sekizde biri kadardı.
 

Kısa Bilgiler: 2023 Alfa Romeo Tonale
 

› Alfa Romeo Tonale nedir?

Alfa Romeo'nun Audi Q3, BMW X1 ve Mercedes GLA'ya rakip olan ilk kompakt SUV'sidir.
 

› Tonale'de hangi güç aktarma organları bulunacak?

Ürün yelpazesi, hem önden çekişli hem de dört çekişli konfigürasyonlarında tümü otomatiklerle eşleştirilmiş iki geleneksel hibrit, bir plug-in hibrit ve normal yanmalı motorları içeriyor.
 

> Ne kadar büyük?

Tonale, 4530 mm uzunluğunda, 1600 mm yüksekliğinde ve 1840 mm genişliğinde. Aks mesafesi ise 2636 mm.
 

› Tonale ne zaman satışa çıkacak?

Yeni model 2022 yazında çoğu Avrupa bayisine gelecek, aynı yılın Eylül ayında İngiltere ve 2023'ün ilk çeyreğinde ABD'ye ulaşacak.
 

> Kaça mal olacak?

Fiyatlandırma daha sonraki bir aşamada açıklanacak olsa da, Tonale'nin ABD'de orta ila yüksek fiyat aralığında, 30.000 $ civarında bir yerde fiyatlandırılması bekleniyor.
 

Üç hibrit seçenek

İyi haber şu ki, küçük SUV segmenti patlama yaşıyor. Tonale tarifi çok güncel ve onu Alfa'nın ilk elektriklendirilmiş otomobili yapan üç hibrit seçeneği içeriyor. 1.5 litrelik benzinli motorun hibrit destekli versiyonu, 130 ve 160 hp güç çıkışı seçenekleri ile Tonale alıcılarına sunuluyor. Daha fazla güç isteyenler ise aynı motorun 1.3 litrelik versiyonunu alabilecek. Bunun 275 hp güç üreteceğini belirtelim. Bu modeller 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ile eşleştirilecek.
 

Bazı piyasalarda dizel motor seçenekleri de bulunacak Tonale’nin plug-in hibrit versiyonlarının tamamı 15.5 kW’lik piller ile donatılmış. Bu pil ile model, 48 kilometrelik tamamen elektrikli menzil sunacak. 7.5 kW’lık şarj kapasitesi ise Tonale’nin bataryasının 2.5 saat içerisinde dolmasını mümkün kılıyor.
 

Tekrar sadece bazı piyasalara özel olacak 2.0 litrelik dört silindirli ve turboşarjlı motor ise 256 hp güç ve 400 Nm tork ile geliyor. Bu versiyon ise 9 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneği ile dört tekerleğe de güç sağlayacak.

Marka kimliğini koruyor

Bir Alfa Romeo olduğu önden bakıldığında gayet net şekilde anlaşılan Tonale, markanın diğer modellerinde de olduğu gibi sert bakışlara ve heybetli bir duruşa sahip. LED ön farları üç parçaya ayrılan model, arka lambalarında da benzer bir tarz izleyerek devamlılık sağlamış.
 

NFT teknolojisiyle geliyor

Ayrıca, yeni model serideki diğer (daha pahalı) modellerde bulunandan çok daha kaliteli bir iç mekan vaat ediyor ve Alfa, NFT teknolojisini kullanmak da dahil olmak üzere güçlü kalıcı değer sağlamak için çeşitli yöntemler kullandığını söylüyor.

Son Güncelleme : 08 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo