2023 Kia Sportage PHEV, 50 KM Elektrik Menzili Sunan Daha Güçlü Bir Pille Geliyor

Ototeknikveri     09 Şubat 2022 07:34

Kia Sportage ailesi 2023 Sportage PHEV lansmanı ile büyümeye devam ediyor. Yeni model 2.5 litrelik dört silindirli veya 1.6 litrelik turbo beslemeli bir hibrit olarak sunulan ABD modelleriyle birlikte satılacak.

2023 Kia Sportage PHEV, 50 KM Elektrik Menzili Sunan Daha Güçlü Bir Pille Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2023 Kia Sportage PHEV'de aynı zamanda 177 hp ile tamamlanmış 1.6 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motor bulunuyor. Bu motora 66,9 kW'lık bir elektrik motoru ve bir lityum polimer pil eşlik ediyor. Mevcut tek şanzıman altı ileri otomatik şanzıman olacak. Koreli şirket, toplam güç çıkışının ne olduğunu açıklamadı, ancak 260 hp'nin biraz üzerinde veya Hyundai Tucson PHEV ile aynı olmasını bekliyoruz.



Kia ayrıca Sportage PHEV'i 7,2 kW yüksek verimli yerleşik şarj cihazıyla donattı ve Seviye 2 şarj cihazına bağlandığında tam şarjın yaklaşık 2 saat süreceğini belirtiyor.



Ayrıca, Sportage PHEV Entegre Elektronik Fren özelliğine sahip ve rejeneratif frenleme sunuyor. EPA rakamları daha sonraki bir tarihte açıklanacak, ancak satıştaki en verimli Sportage versiyonunun bu olması bekleniyor. Kia ayrıca tamamen elektrikli 50 km'lik bir menzil hedefliyor.



Müşteriler, Sportage PHEV'in anahtarlarını X-Line PHEV 4x4 veya X-Line Prestige PHEV 4x4 seçenekleriyle teslim alabilecekler. Diğer aktarma organları seçenekleriyle birlikte sunulan X-Line versiyonu gibi, PHEV versiyonu da benzersiz tamponlar, yan aynalarda, portbagaj ve pencere çerçeveleri ve alaşım jantlarda parlak siyah renk içeren daha sağlam bir dış tasarıma sahip.



Her iki versiyon da standart olarak çok sayıda güvenlik özelliğiyle birlikte geliyor. Bunlar arasında Sürücü Dikkat Uyarısı, Uzun Far Yardımlı LED farlar, Şerit Takip Yardımı, Şeritte Kalma Yardımı, Ön Çarpışmadan Kaçınma, Arka Yolcu Uyarısı, Dinamik Park Monitörü ile Arka Görüş Monitörü, Geri Park Mesafesi Uyarısı, Kör Nokta Çarpışmadan Kaçınma, Arka Çapraz- Trafik Çarpışmasını Önleme Yardımı, Güvenli Çıkış Uyarısı ve Akıllı Hız Sınırı Asistanı bulunuyor.



Amiral gemisi X-Line Prestige PHEV 4x4 tüm bu özelliklere sahip ve üzerine Kör Nokta Görüş Monitörü, Kavşak Dönüş özelliği ile Ön Çarpışma Önleme, İleri Park Mesafesi Uyarısı, Yüksek Sürüş Asistanı, Navigasyon tabanlı Akıllı Hız Sabitleyici-Viraj, Geri Park Çarpışması Kaçınma sistemleri ekleniyor. Uzaktan Akıllı Park Asistanı ve Dur ve Kalk özellikli Akıllı Seyir Kontrolü de modelde yer alıyor.



Sportage PHEV'in satışları, daha sonraki bir tarihte açıklanacak fiyatlar ile yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak.

Son Güncelleme : 09 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo