YENİ LAND ROVER DİSCOVERY SPORT RESMİ OLARAK TANITILDI

Ototeknikveri     03 Eylül 2014 12:09

Land Rover'ın yeni Discovery ailesinin ilk üyesi olacak Discovery Sport Premium kompakt SUV resmi olarak tanıtıldı.

YENİ LAND ROVER DİSCOVERY SPORT RESMİ OLARAK TANITILDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Premium kompakt SUV segmentinin en becerikli ve işlevsel üyesi olma iddiasını taşıyan Land Rover'ın yeni Discovery ailesinin ilk üyesi olacak Discovery Sport resmi olarak tanıtıldı. New York’ta tanıtımı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Discovery Vision konseptinden yoğun izler taşıyan yeni Discovery Sport, çok yönlülüğü ve opsiyonel olarak sunulan 5+2 oturma düzeni ile öne çıkıyor. Sportif ve şık tasarımı ile markanın güncel Freelander modelinin yerini alacak Discovery Sport, mücadele edeceği, BMW X3, Audi Q5, Mercedes GLK ve Volvo XC60 gibi modellere karşı, yedi kişiye kadar ulaşabilen koltuk kapasitesi ile avantaj sağlayacak.
 
 
 
Sportif ve şık görüntüsüne karşın, sahip olduğu Terrain Response® teknolojisi, 600 mm'lik sudan geçebilme kabiliyeti ve 212 mm'lik yerden yükseliğinin yanında 25 derecelik yaklaşma, 31 derecelik uzaklaşma ve 21 derecelik tepe aşma açıları ile markanın geleneksel arazi genlerine sahip olan Discovery Sport tamemen yeni olan çok kollu bağımsız arka süspansiyonu ile daha fazla sürüş güvenliği ve konforu vaat ediyor.
 
 
Geniş ve konforlu bir iç mekana sahip olan aracın, orta konsol ve kapı içleri tasarımında güncel Freelander modelinin genel çizgisinin korunduğu görülüyor. Sürücü tarafında yer alan cam açma kontrollerinin kapının en üst bölümünde yer almaya devam ettiği Discovery Sport'ta, Evoque'de de kullanılan yuvarlak diskin çevrilmesi ile kontrol edilebilen şanzıman sistemine yer verilmiş. Yeni Discovery Sport, head-up display ve yeni 8 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemi gib donanımlara sahip olacak.
 
 
Ultra yüksek mukavemetli çeliğin yanında hafif alüminyumun da kullanıldığı gövdesi ile hem güvenlik hem de ağırlık tasarrufu konusunda önemli avantajlara sahip olan yeni Discovery Sport, ilk olarak start-stop teknolojisi, yüksek basınçlı direkt enjeksiyon, düşük sürtünmeli dahili bileşenler ve akıllı rejeneratif frenleme gibi özelliklere sahip olan 2.0 litrelik benzinli Si4 motor veya 2.2 litrelik turbo dizel motor ile tercih edilebilecek. 2015 yılında ise, 119 gr/km'lik emsiyon değerini sunacak yüksek verimli 2.0 litrelik ED4 turbo dizel ünite Discovery Sport'un motor gamına katılacak. 6 ileri oranlı manuel şanzımanın yanında 9 ileri oranlı otomatik şanzıman ile tercih edilebilecek bu seçenekte iki veya dört tekerlekten çekiş alternatifleri de sunulacak. Paris Otomobil Fuarı'nda promiyeri gerçekleştirilecek olan yeni Discovery Sport’un, 2015 yılında satışa sunulması planlanıyor.

 

Son Güncelleme : 02 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo