Yılın Otomobili Finalistleri Açıklandı

Ototeknikveri     10 Şubat 2022 12:54

Organizatörler ilk on finalisti açıklarken, 2022 Dünya Yılın Otomobili Ödülleri'ni keşfetmeye daha da yaklaşıyoruz.

Yılın Otomobili Finalistleri Açıklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Q4 e-tron, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 birincilik için mücadele edeceği için dört elektrikli araç yarışmacılar arasında yer alıyor. Ancak Cupra Formentor, Genesis G70 ve Toyota GR86 / Subaru BRZ ile savaşmak zorunda kalacakları için bu kolay olmayacak. Ayrıca Honda Civic, Hyundai Tucson ve Lexus NX de yarışıyor.



Elektrikli araçlardan bahsetmişken, bu yıl kendi kategorilerine sahipler. Sonuç olarak, Audi e-tron GT, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 ve Mercedes EQS, Dünyada Yılın Elektrikli Aracı unvanını eve götürmek için mücadele edecek.



Denklemin lüks tarafında, Audi Q5 Sportback, BMW iX, Genesis GV70, Mercedes EQS ve Volvo C40 Recharge, 2022 Dünyada Yılın Lüks Otomobili olarak adlandırılmak için mücadele edecek. Aynı şekilde Audi e-tron GT, BMW M3 / M4, Porsche 911 GT3, Toyota GR86 / Subaru BRZ ve Volkswagen Golf GTI / R, Yılın Performans Otomobili olmak için mücadele edecek.



İlginç bir şekilde, 2022 Yılın Şehir Otomobili finalistlerinin hiçbiri Amerika Birleşik Devletleri'nde satılmadığı için tam olarak global değil. Bununla birlikte, yarışmacılar arasında Dacia Sandero, Opel Mokka, Renault Kiger, Toyota Yaris Cross ve Volkswagen Taigun da yer alıyor.



Bahsedilen tüm modeller aynı zamanda 2022 Yılın En İyi Otomobil Tasarımı ünvanını almaya hak kazanıyor. Bununla birlikte, "son derece saygın altı dünya tasarım uzmanından" oluşan bir jüri, Audi e-tron GT, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 ve Mercedes EQS'yi içeren bir kısa liste oluşturdu.



En iyi üç finalist, son kazananlar 13 Nisan'da New York Otomobil Fuarı'nda açıklanmadan önce 15 Mart'ta duyurulacak.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo