2023 Hyundai Ioniq 5, Avrupa'da Daha Büyük Pil ve Video Tabanlı Dijital Aynalarla Güncellendi

Ototeknikveri     11 Şubat 2022 01:34

Hyundai, daha büyük bir pil ile vurgulanan şık yeni özellikler ekleyerek Avrupalı ??müşteriler için tamamen elektrikli Ioniq 5'i güncelliyor. Daha fazla menzil sağlaması gereken 77,4 kWh pil takımı ve daha iyi görünürlük vaat eden dijital aynalar güncellemede öne çıkıyor.

2023 Hyundai Ioniq 5, Avrupa'da Daha Büyük Pil ve Video Tabanlı Dijital Aynalarla Güncellendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En büyük değişiklik, Hyundai'nin Avrupalılara 77,4 kWh paketli bir Ioniq 5 satacağı pil bölümünde olacak. Avrupa'daki yasal düzenleyiciler tarafından henüz test edilmemiş olmasına rağmen, pil, SE donanım seviyesinde ABD ölçümlerine göre şarj başına 488 km menzil sağlayacak. WLTP test döngüsü, EPA'dan biraz daha cömert olma eğiliminde, ancak bu sayı, aracın nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak değişebilir. 58 kWh pil paketi İngiltere'de sunulmaya devam edecek.



Müşterilerin hangi pil seçeneğini tercih ettiklerine bakılmaksızın, araç hareket halindeyken çalışan yeni bir pil koşullandırma özelliği sayesinde biraz daha hızlı şarj olması gerekiyor. Sistem, navigasyon sistemi ile işbirliği yapıyor ve sürücü bir şarj istasyonuna yönlendirilmek istediğinde, pilin mümkün olan en hızlı şekilde şarj olmaya hazır olmasını sağlamak için pilin sıcaklığını yönetmeye başlıyor. Otomobil üreticisi, aynı zamanda soğuk havalarda geliştirilmiş gerçek yaşam şarj performansını da garanti ediyor.



Üstelik Avrupalı ??müşteriler artık arkalarında neler olduğuna dair dijital bir video akışı sağlayan bir Ioniq 5 satın alabilecekler. Hem orta ayna hem de yan aynalar için sunulan seçenek, araç ne kadar dolu olursa olsun sürücülerin arkalarını görebilmesini garanti ediyor.



Bu arada dijital yan aynalar hava direncini azaltıyor ve sert havalarda bile sürücünün arkasında ne olduğunu net bir şekilde görmesini sağlıyor. Bu özellik Koreli müşteriler için zaten mevcuttu, ancak Hyundai bu seçeneği Avrupa'daki bir araçta ilk kez sunuyor.



Hyundai ayrıca ön ve arka süspansiyonun tepkisini iyileştirmek ve araç içindeki yolcuların konforunu artırmak için yeni bir Akıllı Frekans Amortisörü (SFD) ekliyor. Otomobil üreticisi ayrıca müşterilere birkaç yeni estetik seçenek sunuyor. Bunlar, boyasız, siyah parlak işlemeli tamponların yanı sıra, isterlerse projeksiyon LED aydınlatmasını da içeriyor.



Kısmen güncellenen 2023 Ioniq 5, 2022'nin ikinci yarısında kıta Avrupası'nda, baharın sonlarında İngiltere'de müşterilere sunulacak. Fiyatlar henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo