2023 Mercedes-AMG EQE SUV 53 Görüntülendi

Ototeknikveri     11 Şubat 2022 06:31

Mercedes, her ikisinin de AMG versiyonlarında sunulması beklenen EQE SUV ve EQS SUV modelleri ile yakında elektrikli serisini genişletecek. Casus fotoğrafçılar, Mercedes-AMG EQE SUV 53'ün bir prototipi gibi görünen şeyi hem İskandinavya'da hem de Affalterbach'ta testlerde görüntüleyerek, daha küçük versiyonlara göre performans odaklı yükseltmelerini ortaya çıkardı.

2023 Mercedes-AMG EQE SUV 53 Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birkaç ay önce görülen Mercedes-AMG EQE 53 sedan kardeşi gibi, EQE SUV 53 de daha büyük çok kollu jantlara sahip. Arkalarında, daha fazla durma gücü için bir dizi karbon seramik fren bulunuyor. Uyarlanabilir havalı süspansiyon, SUV'yi yere yaklaştıran standart versiyonlara kıyasla alçaltılmış gibi görünürken, daha iyi yol tutuşu için daha sert bir kurulum güvenli bir tahmin.



Yeni tekerleklerin yanı sıra, elektrikli Mercedes SUV'nin daha güçlü versiyonu, ön ve arka tamponlar için daha sportif bir görünüme sahip bir AMG gövde kiti de alacak. Kamuflajlı prototiplerden biri, çoğunlukla kaplanmış ön tamponun alt kısmında "canard"lar ile donatıldı. Boyut açısından, en son söylentiler, EQE SUV'nin 4.850 mm (190.9 inç) uzunluğa sahip olacağını ve bunun da onu 4.934 mm (196.6 inç) uzunluğundaki EQE sedandan daha kısa hale getireceğini gösteriyor.



Otomobil üreticisi, platformunu ve temellerinin çoğunu aynı adı taşıyan SUV ile paylaşacak olan EQE 53 sedanını henüz açıklamamış olsa da, daha büyük EQS 53 amiral gemisini zaten gördük. Bu, her bir aksta bir tane olmak üzere iki AMG'ye özgü elektrik motoruyla donatılmış olarak geliyor ve toplam 649 hp (484 kW / 658 PS) veya isteğe bağlı AMG Dynamic Plus paketi ile 751 hp (560 kW / 761 PS) güç üretiyor. EQS ile rekabet etmekten kaçınmak için EQE bundan daha az güçlü olabilir, ancak çoğu performans odaklı elektrikli otomobilde olduğu gibi harika bir performans sunacaktır.



Mercedes-Benz EQE SUV ve AMG versiyonu hakkında, yıl sonundan önce beklenen tanıtıma yaklaştıkça daha fazla şey öğreneceğiz.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo