Jeep Meridian Yedi Kişilik SUV Hindistan'ın Commander'ı Olabilir

Ototeknikveri     14 Şubat 2022 05:11

Jeep, Hindistan pazarı için yakında Meridian adı altında tanıtılacak olan yedi kişilik yeni bir SUV'u tanıttı. Model, Compass platformunun uzatılmış bir versiyonuna dayalı olarak altı ay önce tanıtılan Güney Amerika Jeep Commander'ın Hint versiyonu.

Jeep Meridian Yedi Kişilik SUV Hindistan'ın Commander'ı Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hindistan'a özel SUV, adını tüm ülkeyi geçen Meridian 77 yolundan alıyor. Pazara özel testin bir parçası olarak, prototip, Google Haritalar'a göre 3.250 km ve 54 saatlik bir yolculuk olan Keşmir'den Kanyakumari'ye kadar gitti. Videoda, Hint vahşi doğasını keşfederken farklı arazi türlerinde sürüşünü görebiliyoruz.

Videodaki prototip, Hindistan'ın güzel ve çeşitli manzarasını vurgulayan özel bir sargıyla kamufle edilmiş. Ancak, gövdenin Commander ile aynı olduğunu açıkça görebiliyoruz. Brezilya'da geliştirilen ve üretilen ilk Jeep olan Commander'ın aksine, Meridian Hindistan'da üretilecek.

Commander/Meridian, Compass'dan 158 mm daha uzun, 4,769 mm uzunluğunda ve 2,794 mm uzatılmış aks mesafesi ile geliyor. Bu, 7 kişilik konfigürasyonda 233 lt ve 5 kişilik konfigürasyonda 661 lt kargo alanına sahip üç sıralı bir kabine izin veriyor. Arkada 2021 Grand Cherokee L'nin ipuçlarını içeren yeniden tasarlanmış dış tasarıma rağmen, iç mekan 10.25 inç dijital gösterge paneli ve 10.1 inç bilgi-eğlence ekranı ile Compass ile aynı. Ayrıca Meridian'ın Güney Amerika'daki ikizi gibi yedi hava yastığı ve bol miktarda ADAS sunmasını bekliyoruz.

Motor seçenekleri açısından, Brezilya'ya özel Commander, turboşarjlı 1.3 litre çift yakıtlı motor ve 2.0 litre turbo dizel ile sunuluyor. Yerel basın, Meridian'ın 2.0 litrelik turbo dizel ile sunulacağını, ancak farklı bir ayar ile Güney Amerika versiyonunun 170 hp'lik bir güç çıkışı yerine yaklaşık 200 hp'lik bir güç çıkışıyla sunulacağını öne sürüyor. Güç, dokuz vitesli otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe de gönderilecek.

Jeep Meridian'ın önümüzdeki haftalarda veya aylarda tamamen ortaya çıkması bekleniyor. Autocar India, Skoda Kodiaq ve şasiden taşıyıcılı tasarıma sahip Toyota Fortuner gibi rakipleriyle birlikte 2022 ortalarında bir pazar lansmanı olacağını öne sürüyor. Hindistan ve Güney Amerika dışındaki pazarlara olası bir ihracat hakkında da haberler var, ancak bunlar henüz doğrulanmadı.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo