Makyajlı 2023 Ford Focus Çin'de Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     14 Şubat 2022 08:05

Ford, makyajlı Focus'u geçtiğimiz Ekim ayında Avrupa'da tanıttıktan sonra, şirketin Changan ortak girişimi tarafından üretilecek olan Çin model modeli için de benzer bir güncellemeye hazırlanıyor. Yaklaşan Focus'un fotoğrafları, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın web sitesinde yayınlandı ve Avrupa'daki muadilinden biraz farklı bir tasarıma sahip olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Makyajlı 2023 Ford Focus Çin'de Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gövde panellerinin ve aydınlatma birimlerinin çoğu AB'ye özel Focus ile aynı olsa da, Çin versiyonu, Evos ve Mondeo'yu anımsatan daha büyük koyu renkli ızgaraya sahip yeniden tasarlanmış bir ön tampon alıyor. ST Line modelinin tampon girişleri Avrupa modeline çok benzerken, daha küçük ama aynı derecede sportif girişlere sahip “S Edition” adlı başka bir versiyon daha var. Arkada, değişiklikler sahte havalandırmalara sahip yeniden tasarlanmış bir rüzgarlıkla sınırlı.



Çin'e özel Ford Focus ST Line hatchback, yakın zamanda güncellenen AB'ye özel model ile karşılaştırmalı



Boyutlar açısından, hatchback 4.401 mm uzunluğa sahipken, sedan 4.664 mm uzunluğa sahip ve her iki gövde tipi versiyonu da aynı 2.705 mm aks mesafesini koruyor. Elimizde kabin fotoğrafları yok ancak Focus'un dijital gösterge paneliyle birlikte isteğe bağlı 13,2 inç merkezi dokunmatik ekranı devralmasını bekliyoruz. Kesin olmak gerekirse, Çin'e özel model zaten daha büyük bir 12,3 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranına ve orta konsol tasarımında birkaç farklılığa sahipti.



Çin'deki mevcut Focus serisi, turboşarjlı 1.5 litrelik EcoBoost üç silindirli bir motorla donatıldı, ancak bunun yerel basına göre bu yıl değişmesi bekleniyor. Modelin, silindir sayısından etkilenen Çinli alıcılar arasında popülerliğini yeniden kazanmayı umarak yeni bir 1.5 litrelik dört silindirli motoru miras alacağını öne sürüyorlar.



Orijinal dördüncü nesil Ford Focus sedan (yukarıda), makyajlı 2020 modeli (altta) ve 2022 modeli (aşağıda)


Dördüncü nesil Ford Focus, 2018 yılında küresel bir model olarak tanıtıldı. Çin'de hatchback, station wagon ve sedan formlarında mevcuttu ve benzer büyüklükteki Ford Escort sedan ile birlikte satılıyordu. 2020'de Ford, makyajlanmış bir Focus'u Çin'de görücüye çıkardı, ancak bazı versiyonlar makyajlı modelin stilini koruyordu.



Bu yıl, otomobil üreticisi, azalan satışları tersine çevirmeyi umarak tüm Focus ailesi için ikinci ve daha kapsamlı güncellemeyi açıklayacak. Focus sedanın Çin'deki rakipleri arasında Honda Civic / Integra, VW Lavida / Lamando ve Toyota Corolla / Levin bulunuyor.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo