Elon Musk, Tesla'nın Güncellenen Model X'in Lansmanında Başarısız Olduğunu Kabul Etti

Ototeknikveri     15 Şubat 2022 12:49

Tesla CEO'su Elon Musk, otomobil üreticisinin makyajlı Model X'in piyasaya sürülmesinde başarısız olduğunu kabul etti.

Elon Musk, Tesla'nın Güncellenen Model X'in Lansmanında Başarısız Olduğunu Kabul Etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla, makyajlı versiyonun lansmanına hazırlanmak için Aralık 2020'de Fremont fabrikasında Model X'in üretim hattını kapattı. İlk güncellenen Model X'lerin müşterilerin eline ulaşması Ekim 2021'e kadar gerçekleşmedi ve şimdi bile yeni Model X'leri yalnızca ABD'deki müşteriler alıyor.



Twitter'da, eleştiriler üzerine cevap veren bir Tesla yatırımcısı, "Yenilenen Model X sunumu korkunçtu ve bir yıl veya daha uzun süredir bekleyen müşterilerle iletişim eksikliği var. Gecikmelerin devam etmesi hayal kırıklığı yaratıyor.” dedi.



Elon Musk hızla yanıt verdi ve Model X'in yapımı çok zor bir araç olduğunu belirtti.



Musk, "Yeni Model X üretim takvimiyle ilgili kötü bir şekilde başarısız olduk ve hala tam olarak iyileşmedik. Hala bol miktarda talep varken Aralık 2020'de eski X üretimini durdurmak aptalcaydı! Model X, inşa edilmesi son derece zor bir arabadır. Şimdiye kadarki en karmaşık binek otomobil. Sınırlayıcı faktör özellikle iç döşemedir.” diye konuştu.



Yenilenen Model X, Tesla tarafından ilk olarak Ocak 2021'de güncellenmiş Model S ile birlikte duyurulmuştu. İnce ayar yapılmış ön ve arka cephelere sahip ancak en önemli güncellemeler yeni bir boyunduruk tarzı direksiyon simidi ve tamamen yeni bir bilgi-eğlence sistemi ekranı ve 22 hoparlörlü ses sistemi ile iç mekanda yapıldı. Model X'in lansmanı aynı zamanda üç elektrikli motora sahip, 1.020 hp güç üreten ve SUV'nin 2,5 saniyede sıfırdan 100 km hıza ulaşmasına, azami 262 km/s hız yapmasına olanak tanıyan bir amiral gemisi Plaid versiyonunu da beraberinde getirdi.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo